Apple a majorat preturile aplicatiilor software comercializate prin intermediul App Store, din Canada pana in Europa, fiind una dintre cele mai ample reactii de acest tip a Apple la fluctuatiile de curs valutar, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Ca urmare a aprecierii dolarului, Apple a informat producatorii de aplicatii ca majoreaza preturile in Uniunea Europeana, Norvegia, Canada si Rusia, din cauza cursului valutar si a taxelor. Modificarile au intrat in vigoare vineri. In Europa, pretul de pornire al unei aplicatii a urcat de la 0,89 euro la 0,99 euro, iar in Canada a fost majorat de la 99 de centi la 1,19 dolari. Cresterea preturilor pe cele doua continente, cuplata cu majorarea preturilor in Rusia, in urma deprecierii rublei, reprezinta una dintre cele mai ample reactii de acest tip a Apple la fluctuatiile de curs valutar.

Apple a mai luat astfel de masuri in trecut, dar de regula este reticenta la acest tip de schimbari, a declarat Slaven Radic, director general la compnia de consultanta Tapstream Network. "Este un eveniment unic. Sunt foarte cumpatati in aceasta privinta. Uneori pierd bani daca pot evita modificari prea mari ale preturilor", a spus Radic.

Informatia a fost confirmata de un purtator de cuvant al Apple.

Toate valutele importante s-au depreciat fata de dolar in ultimele 12 luni, odata cu accelerarea cresterii economiei americane.Euro s-a depreciat cu 13% in raport cu dolarul, in ultimele sase luni, potrivit datelor Bloomberg, iar dolarul canadian cu 10,1%.

Apple obtine majoritatea veniturilor anuale de 182,8 miliarde de dolari an afara SUA si a anuntat recent sa analizeaza efectul aprecierii dolarului asupra afacerilor companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri