O grupare afiliata retelei teroriste Stat Islamic a efectuat atacuri cibernetice contra conturilor oficiale de Twitter si YouTube ale Comandamentului central al SUA (CENTCOM), difuzand amenintari contra trupelor americane, relateaza ziarul The Washington Post.

Mesajele atribuite hackerilor au inceput sa apara pe contul Twitter al CENTCOM la ora 12.30 (19.30, ora Romaniei). Hackerii au postat amenintari la adresa militarilor americani, semnand cu numele "CyberCaliphate" ("CalifatCibernetic") sau "Stat Islamic in Irak si Siria", scrie Mediafax.

"ISIS, te iubesc", este unul dintre mesajele transmise prin contul oficial de Twitter al CENTCOM. ISIS este acronimul in limba engleza al numelui retelei Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS). La ora transmiterii acestei stiri, contul oficial de Twitter al CENTCOM era suspendat.

Pe contul YouTube al CENTCOM au fost difuzate videoclipuri de propaganda fundamentalista atribuite tot retelei teroriste Stat Islamic.
Pentagonul a confirmat atacul cibernetic care a vizat conturile de Twitter si YouTube ale CENTCOM. "Acesta este un act de vandalism", a apreciat colonelul Steven Warren, un purtator de cuvant al Pentagonului.

"Este mai mult decat o gluma cibernetica, insa ea nu va compromite operatiunile noastre", a adaugat el. Warren a subliniat ca hackerii nu au patruns in sistemele informatice ale Pentagonului, ei au piratat conturile din exterior, prin intermediul unor societati comerciale.

"Contul de Twitter a fost piratat, nu Centcom", a afirmat purtatorul de cuvant. La randul sau, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, de asemenea, a minimizat acest incident. "Exista o diferenta intre atacul asupra contului de Twitter si o intruziune in datele informatice", a subliniat el.

Comandamentul Central al Statelor Unite (CENTCOM) coordoneaza campania internationala de raiduri aeriene impotriva pozitiilor din Siria si Irak ale grupului terorist Stat Islamic. Reteaua terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupa teritorii din Siria si Irak, unde a proclamat un "califat".

CENTCOM: Hackerii nu au postat pe Internet nicio informatie clasificata

Armata americana a anuntat luni ca nicio informatie clasificata nu a fost difuzata pe Internet, dupa ce hackerii care sustin ca fac parte din gruparea Stat Islamic au atacat conturile de Twitter si YouTube ale Comandamentului central al SUA (CENTCOM), relateaza AFP.

"Potrivit primelor estimari, nicio informatie clasificata nu a fost postata, iar datele publicate pe Internet nu provin din serverele sau conturile Centcom in retele de socializare", a declarat comandamentul american intr-un comunicat. O grupare afiliata retelei teroriste Stat Islamic a efectuat luni atacuri cibernetice contra conturilor oficiale de Twitter si YouTube ale Comandamentului central al SUA (CENTCOM), difuzand amenintari contra trupelor americane.

Pentagonul a confirmat atacul cibernetic care a vizat conturile de Twitter si YouTube ale CENTCOM si a calificat acest incident drept "act de vandalism".

Obama vrea consolidarea protectiei datelor personale pe Internet

Presedintele Barack Obama a prezentat mai multe proiecte de lege vizand consolidarea protectiei datelor personale pe Internet, niste texte care inaspresc si armonizeaza reglementarile aflate in vigoare, relateaza AFP.

"In prezent, fiecare stat sau aproape (fiecare) are cate o lege. Asta creeaza confuzie si costa scump", a subliniat Obama intr-un discurs sustinut la Federal Trade Commission (FTC), Agentia federala pentru apararea consumatorilor si controlul concurentei. Subliniind asupra numarului incalculabil de tranzactii care se fac in prezent online - "Secret Service nu ma lasa sa fac asa ceva, dar stiu ca altii o fac", a glumit el - Obama a insistat asupra necesitatii unei reglementari clare si pe intelesul tuturor.

"Daca vrem sa fim conectati, trebuie sa fim si protejati", a subliniat seful statului, evocand "o problema tot mai mare, care costa miliarde de dolari". Legea pentru protectia si notificarea datelor personale va obliga firmele sa-si avertizeze clientii in termen de 30 de zile de la data descoperirii piratarii datelor acestora.

Presedintele american a prezentat, de asemenea, un proiect de lege privind protectia datelor digitale ale studentilor, care prevede impiedicarea vanzarii datelor personale ale studentilor unor terti daca nu are legatura cu un program educativ. Ea interzice totodata firmelor sa trimita publicitate tintita pe baza datelor colectate in cadrul educativ.

"Sper ca membrii Congresului se vor alatura acestei miscari nationale in favoarea protectiei vietii private a copiilor nostri", a adaugat Obama, apreciind ca acest tip de proiecte de lege ar fi necesar sa fie sustinute masiv, dincolo de rivalitatile dintre democrati si republicani.
In momentul in care Obama isi incheia discursul, o grupare care se reclama ca facand parte din organizatia Statul Islamic (SI) pirata conturile de YouTube si Twitter ale Comandamentului Militar American in Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Sursa foto: Hacker la un laptop/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri