OnePlus One

OnePlus One este inca unul dintre cele mai ravnite smartphone-uri ale momentului, asta desi in Romania sunt foarte putine canale prin care este comercializat. Compania OnePlus a fost fondata la finalul anului 2013 de catre Pete Lau.

Primul produs al companiei a fost creat in aprilie 2014, insa acesta nu a putut fi achizitionat decat prin invitatia lansata de catre companie la un numar limitat de persoane. Au fost lansate peste 10.000 de invitatii care s-au terminat in luna octombrie a anului trecut, motiv pentru care a si starnit foarte mult atentia publicului din lumea intreaga.

Smartphone-ul are specificatii de top si, conform forumurilor de specialitate, este considerat a fi unul dintre cele mai bune telefoane cu Android ale momentului, asta desi a fost lansat anul trecut. Cu o diagonala de 5,5 inch, rezolutie Full HD (1920x1080pixeli) si propulsat de un procesor quad-core Krait 400 de 2,5 GHz, memorie de 3GB RAM si o camera foto de 13 megapixeli, OnePlus One ramane unul dintre cei mai performante telefoane inteligente cu Android. Un alt punct forte al telefonului este camera frontala, destinata convorbirilor video sau asa numitor imagini “selfie”, mult peste nivelul unor telefoane la acelasi pret.

OnePlus One, smartphone care ruleaza o versiune denumite CyanogenMod a sistemului de operare Android, are un pret de vanzare mediu de 220 de euro, iar in Romania poate fi cumparat la un pret de circa 1.600 – 1.800 de lei.

F64.ro comercializeaza acest model de telefon la un pret de circa 1750 de lei. Il poti gasi aici.

Oppo Find 7

Un alt smartphone extrem de apreciat pe forumurile de specialitate este Oppo Find 7. Spre deosebire de OnePlus One, Oppo Find 7, chiar daca dispune de o rezolutie similara, de 5,5 inch, beneficiaza de o rezolutie superioara, una Quad HD, de 2560x1440 pixeli, ceea ce ofera utilizatorului o experienta superioara in utilizare, avand un numar de 534 de pixeli per inch, ceea ce inseamna pixelii de pe display sunt aproape insesizabili.

In ceea ce priveste echiparea, Oppo Find 7 aduce performante hardware similare cu OnePlus One, inclusiv capacitatea bateriei, memoria RAM sau procesorul, dar mica diferenta vine cu un pret aproape dublu la vanzare, de circa 440 euro. Smartphone-ul a fost lansat in luna mai a lui 2014.

Xiaomi Mi 4

Xiaomi a devenit intr-un timp record al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume si asta datorita unei piete uriase careia i s-a dedicat, si anume cea din China. Cum a reusit? A adus modele bine optimizate, cu performante peste medie la un pret corect. Este si cazul Xiaomi Mi4, un smartphone lansat la jumatatea anului trecut, cu o diagonala de 5 inch, rezolutie Full HD, 3GB RAM si o camera foto de 13 megapixeli (care filmeaza 4K), dar si una secundara de 8 megapixeli, fiind dotat cu un acumulator de 3.080 de mAh, suficienta pentru a-i asigura o autonomie decenta de utilizare.

Xiaomi Mi 4 are un pret mediu de vanzare de aproximativ 240 de euro. In Romania sunt mai multe magazine care comercializeaza modelul. La eMAG acest model are un pret de 1.600 de lei.

Meizu MX 4

Un alt producator chinez de telefoane mai putin cunoscut la noi, dar cu o reputatie castigata intr-un timp record pe pietele asiatice este Meizu, companie care in luna septembrie a anului trecut a lansat Meizu MX 4, un smartphone cu o diagonala usor diferita de standarde, de de 5,36 inch si o rezolutie de 1920x1152 pixeli. Punctul forte al MX 4 este camera foto, cu o rezolutie de 20,7 megapixeli, asta chiar daca cea frontala are numai 2 megapixeli.

Smartphone-ul, al carui cost mediu este de 340 de euro, ruleaza Android Kit Kat 4.4.4, dispune de o capacitate de memorie RAM de 2GB si este propulsat de un procesor octa- core de 2,2 GHz.

Karbonn Titanium Octane Plus

Lansat in primavara anului trecut, Karbonn Titanium Octane Plus este varful de gama al producatorului indian Karbonn Mobiles. Smartphone-ul Dual SIM dispune de un ecran de 5 inch si o rezolutie Full HD, fiind alimentat de un procesor cu opt nuclee. Smartphone-ul are o capacitate de stocare de 16GB, 2 GB memorie RAM si o camera foto de 16MP.

Telefonul are un pret mediu de circa 200 de euro, dar este unul dintre cele mai cautate telefoane in segmentul sau de pret. Din pacate smartphone-ul dezamageste la capitolul autonomie, Karbonn Titanium Octane Plus fiind dotat cu un acumulator de numai 2.000 mAh.