Sony, unul dintre cei mai mari producatori de electronice la nivel global, va inchide toate magazinele pe care le detine in Canada, potrivit unui anunt al companiei.

Sony a confirmat informatia pentru CBC News, sustinand ca procesul de inchidere al unitatilor pe care le detine pe piata nord americana va dura intre sase si opt saptamani si ca isi va concentra de acum activitatea pe segmentul de vanzari online si in reteaua de retaileri in care este prezenta. Anuntul Sony vine dupa ce retailerul online Target, unul dintre cei mai mari retaileri online de pe piata nord-americana, a anuntat ca va inchide toate magazinele pe care le detine pe piata canadiana. Retailerul online si-a exprimat decizia de a parasi piata canadiana intrucat “nu a reusit sa gaseasca un scenariu realist care sa duca Target Canada pe profitabilitate pana in 2021”. Sony detinea pe piata din Canada un numar de 14 magazine proprii.

PlayStation 4 (PS4) a fost cea mai bine vanduta consola de jocuri video din 2014 atat pe piata din SUA cat si la nivel global, producatorul japonez reusind sa comercializeze nu mai putin de 18,5 milioane de unitati in primele 14 luni de la lansare, insa problema grupului nipon se pare ca este generata de alte divizii care s-au dovedit neperformante in cursul anului trecut si care au fortat compania sa isi ajusteze operatiunile. Dintre acestea fac parte divizia de laptop-uri VAIO – pe care compania a scos-o la vanzare in februarie 2011, dar si restructurarea segmentului de televizoare.

Sony se confrunta cu mari probleme financiare

Chiar daca vanzarile de console de jocuri si software dedicat consolelor a mers chiar foarte bine in ultimul an, japonezii se confrunta cu mari probleme financiare in ultimii ani. Sony a raportat o pierdere de 1,2 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru fiscal din 2014, asta dupa ce segmentul de smartphone-uri si tablete a atins cel mai scazut nivel. Vesti bune nu prea sunt nici la nivelul estimarilor pentru anul intreg, asta pentru ca Sony se asteapta ca pierderea anuala sa se ridice la 2,1 miliarde de dolari.

Consola PS4 este disponibila in curent in 123 de tari si regiuni la nivel global. Consola PlayStation 4 a fost lansata pe piata in luna noiembrie din 2013, reusind in numai cateva saptamani sa stabileasca noi recorduri in domeniu, depasind cu mult contracandidatul Xbox One, dezvoltat de catre Microsoft.

Sursa foto: sonypremiumhome.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri