Veniturile Microsoft au crescut cu 15,4%, la 49,67 miliarde dolari in primul semestru al anului fiscal 2014-2015, insa profitul a scazut cu 11,8%, la 10,4 miliarde dolari, in contextul in care vanzarile catre companii au consemnat o crestere, se arata intr-un raport al Microsoft.

Primul semestru al actualului an fiscal corespunde perioadei iulie-decembrie 2014. In intervalul corespunzator din 2013, veniturile celui mai mare producator de software la nivel mondial s-au situat la 43,04 miliarde de dolari, in timp ce profitul a fost de 11,8 miliarde de dolari. La nivelul trimestrului al doilea (perioada octombrie-decembrie), Microsoft a inregistrat un profit net de 5,86 miliarde de dolari, in scadere cu 9% comparativ cu acelasi interval din 2013, cand acesta s-a ridicat la 6,56 miliarde de dolari. In schimb, veniturile au crescut cu 8%, de la 24,51 miliarde de dolari la 26,47 miliarde dolari, informeaza Mediafax.

Veniturile din vanzarile catre clientii corporate au urcat cu 4,6% in trimestrul al doilea fata de cu acelasi interval din 2013, mult sub asteptarile analistilor, care anticipau o crestere de 9,5%, relateaza The Wall Street Journal. La nivelul semestrului, vanzarile de servere si licente de folosire a programelor Microsoft catre companii au avansat cu 7%, la 25,5 miliarde de dolari. De asemenea, rezultatele din trimestrul al doilea au inclus si cheltuieli in valoare de 243 de milioane de dolari presupuse de implementarea planului de restructurare a companiei adoptat in luna iulie a anului trecut si de integrarea diviziei Nokia.

Vanzarile de calculatoare personale au fost afectate de preferinta unor piete pentru laptopurile mai ieftine, astfel ca si veniturile din vanzarea licentelor pentru folosirea sistemelor de operare Windows si a pachetului Office au scazut. Amy Hood, directorul financiar al Microsoft, a declarat ca principalele dificultati pe care compania le va avea de infruntat in acest an sunt fluctuatiile cursului valutar si scaderea cererii pe pietele din Rusia, China si Japonia.

Actiunile Microsoft au crescut cu 24% anul trecut, pe fondul optimismului legat de planul directorului general Satya Nadella de a pune accent pe furnizarea serviciilor de cloud computing, pentru a reduce dependenta de piata calculatoarelor personale, aflata in declin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri