Piata locala a smartphone-urilor va creste in acest an cu peste 20% si isi va continua in acest fel evolutia pozitiva din ultimii ani, cel putin asta reiese din datele Samsung Romania, reprezentanta locala a celui mai mare producator de telefoane la nivel mondial.

“Ne asteptam ca piata sa creasca cu un minimum, mai ales pe segmentul vanzarii de echipamente din clasa medie, asta desi in ultimii ani segmentul premium a evoluat puternic. In momentul de fata modelele Samsung Galaxy S4 (cu un pret bun la eMAG) si Galaxy S5 (disponibil in oferta eMAG la un pret redus) sunt in top 3 cele mai vandute smartphone-uri premium din Romania”, a declarat Mircea Stoicescu (foto), responsabil pe segmentul dispozitivelor mobile in cadrul Samsung Romania.

Potrivit acestuia, piata a depasit anul trecut pragul de 2 milioane de unitati, iar o zona cu potential a fost cea a phabletelor (smartphone-uri cu ecrane de peste 5,5 inch, acolo unde modelul Samsung Galaxy Note 4 se afla in topul celor mai vandute smartphone-uri, conform datelor interne ale companiei. “Opt din cele mai vandute smartphone-uri la nivel local din punct de vedere valoric au fost produse de catre Samsung, ceea ce ne-a asigurat o cota de piata de circa 40%”, a mai precizat Stoicescu.

Smartwatch-urile, un segment cu potential

Potrivit informatiilor Samsung, piata accesoriilor inteligente (asa numitele “wearables”) are un potential foarte mare de dezvoltare, mai ales in contextul aparitiei pe piata a unui numar tot mai mare de astfel de dispozitive. “Smartwatch-urile vor deveni din ce in ce mai populare. In 2014 s-au vandut pana la 20.000 de unitati, iar in acest an ne asteptam ca numarul acestora sa creasca exponential”, a mai aratat Mircea Stoicescu.

Samsung a prezentat in Romania noua gama de smartphone-uri din seria Galaxy A, cu modelele A3 si A5, anuntate inca de la finalul anului trecut si prezentate inclusiv la CES 2015, targul tehnologic desfasurat la inceputul lui 2015 in Las Vegas.

Samsung Galaxy A3 dispune de un ecran de 4,5 inch, o camera foto principala de 8 megapixeli si una secundara de 5 megapixeli, destinata mai ales imaginilor de tip selfie. La randul sau, Samsung Galaxy A5 are ecran de 5 inch, o camera foto de 13 megapixeli pe spate si una tot de 5 megapixeli. Ambele smartphone-uri vin echipate cu procesoare cu patru nuclee, ruleaza Android 4.4 si au un cost de 1.400 lei, respectiv 1.900 de lei.

Un pret bun are eMAG pentru modelul Samsung Galaxy A3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri