Samsung a fost egalata de Apple la numarul de smartphone-uri vandute la nivel mondial in ultimul trimestru al anului trecut, dupa ce compania sud-coreeana a pierdut teren in fata rivalului american pe mai multe piete cheie, inclusiv in China, unde cota de piata de Samsung a scazut de la 17% la 9%, relateaza Mediafax.

Potrivit estimarilor firmei de cercetare de piata Counterpoint Technology, Apple si Samsung au vandut cate 74,5 milioane de smartphone-uri in ultimele trei luni ale anului trecut, pozitia Samsung de lider al pietei globale fiind amenintata pentru prima data incepand din 2011, an in care compania sud-coreeana a lansat primul model al seriei de succes Galaxy, relateaza MarketWatch.

Samsung nu a dezvaluit date in privinta numarului de smartphone-uri vandute in trimestrul al patrulea, dar a anuntat ca ponderea diviziei de telefoane mobile in totalul veniturilor a scazut la 37% la finele lunii decembrie, de la 75% in primul trimestru al anului trecut. Vanzarile diviziei au scazut cu 77% la 25.000 de miliarde de woni (20,1 miliarde euro), in timp ce profitul operational a coborat cu 64%, la 1.960 miliarde de woni (1,58 miliarde euro), se arata in raportul financiar al companiei.

La nivel de grup, Samsung a inregistrat o scadere cu 27% a profitului net in ultimul trimestru din 2014, la 5.350 miliarde de woni (4,3 miliarde euro). Vanzarile totale au coborat cu 11% la 52.730 miliarde de woni (42,52 miliarde euro). Pentru tot anul 2014, compania a raportat vanzari de 206.210 miliarde de woni (166,3 miliarde euro), in scadere cu 9,8% de la 228.690 miliarde de woni (184,4 miliarde euro) in 2013. Profitul net s-a redus cu 23,2%, la 23.390 miliarde de woni (18,86 miliarde euro).

Samsung se afla sub presiune atat din partea Apple pe segmentul premium, cat si din partea producatorilor de modele ieftine Xiaomi si Lenovo (China) si Micromax (India), iar vanzarile ultimului model Galaxy, lansat in primavara anului trecut sub numele de Galaxy S5, au fost dezamagitoare.

Potrivit unor surse citate de MarketWatch, livrarile de Galaxy S5 au fost cu 40% sub cele estimate de companie.
Producatorul sud-coreean spera sa isi recupereze avansul in fata rivalilor odata cu lansarea Galaxy S6, programata pentru luna martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri