Livrarile de terminale mobile cu Android au scazut pentru prima oara in istorie si, conform companiei de cercetare ABI Research, este un rezultat direct al concurentului iPhone, scrie presa internationala.

Ultimul trimestru calendaristic din an este, in mod traditional, cel mai important pentru producatorii de terminale mobile, iar datele ABI arata ca livrarile de Android au scazut la 206 milioane de unitati, de la 217 milioane in trimestrul anterior din 2014.

In aceeasi perioada in care terminalele Android scadeau, iPhone-ul crestea – si chiar cu 90%. Cele 74,5 milioane de terminale mobile livrate in al patrulea trimestru al anului trecut depasesc cu mult cele „doar” 39,3 milioane pe care le vindea in al treilea trimestru.

„Android-ul Google este pus sub presiune din ce in ce mai puternic de iOS, atat pe pietele mature cat si pe cele emergente. Succesul iPhone 6 si iPhone 6 Plus a acaparat nivelul superior al pietei si a atras fani ai Android in lumea Apple”, a subliniat Nick Spencer, senior practice director, mobile devices, la ABI Research.

Cu toate acestea, aceasta scadere va ambitiona si mai mult producatorii de terminale high-end cu Android, precum Samsung, companie care ar putea sa fie si mai motivata in lansarea unor terminale din ce in ce mai performante. Samsung ar putea lansa Galaxy S6 in varianta premium, din metal si sticla solida, si nu din plastic, precum variantele anterioare. Totodata, compania va lansa mai putine terminale mobile anual, pentru a le diferentia mai usor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri