S-a tot vorbim in ultima vreme despre Inteligenta Artificiala (IA) si cum acest fenomen va schimba omenirea. A venit un moment in care acest proces s-a apropiat si mai mult de realitate si vorbim aici de transpunerea in realitate a binecunoscutului personaj Mario, din jocul cu acelasi nume, dezvoltat de catre Nintendo.

Trei cercetatori si ingineri de la Universitatea Tubingen din Germania s-au folosit de un mod de invatare al Inteligentei Artificiale prin intermediul caruia si-au propus sa ii dea viata personajului indragit din jocul copilariei.

Acest pas face parte dintr-o serie de teste ale proiectului Mario Lives! (Mario traieste - trad.), care a fost creat pentru o competitie video organizata de catre Asociatia pentru Dezvoltarea Inteligentei Artificiale (Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI). Potrivit AAAI, care este o organizatie nonprofit, scopul competitiei este de a prezenta cat de distractiv este de fapt domeniul Inteligentei Artificiale, scrie presa internationala.

Ideea din spatele proiectului este aceea de a dezvolta un agent artificial care are propria viata intr-o lume virtuala. “Asa cum majoritatea dintre voi o stiu, acesta este Mario. (…) Insa ceea ce nu stiti este ca Mario a devenit constient de identitatea sa si de mediul inconjurator, cel putin la un anumit nivel”, spune unul dintre dezvoltatori. Potrivit acestuia personajul Mario creat poate intelege o varietate de propozitii, poate raspunde la intrebari, poate invata si, mai mult decat atat, poate lua propriile decizii in functie de ce simte, exact ca si in clipul video de mai jos.

Primi pasi in domeniul Inteligentei Artificiale, facuti in urma cu mai multi ani

Primii pasi in ceea ce priveste domeniul Inteligentei Artificiale au fost facuti timid inca din urma cu mai multi ani, dar acesta s-a dezvoltat puternic mai ales in ultimii. O parte a ceea ce inseamna Inteligenta Artificiala gasim si pe asistentii personali disponibili pe sistemele de operare mobile iOS (Siri), Google sau Microsoft (Cortana), proiecte extrem de ambitioase, care in opinia multor specialisti vor contura viitorul omenirii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri