Utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri nationale si vorbeste in medie 208 minute in retea si 37 de minute in afara retelei, potrivit datelor www.veritel.ro, aplicatia de comparare a ofertelor telecom.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a actualizat pe www.veritel.ro - aplicatia de comparare a ofertelor telecom - valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de institutie, aferente primului semestru al anului 2014.

"Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe www.veritel.ro consuma lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri nationale, din care 67 in retea proprie si 4 in afara retelei, si vorbeste in medie 208 minute in retea, din care 207 catre mobil si 1 catre fix, si 37 de minute in afara retelei, din care 30 catre mobil si 7 catre fix", se arata intr-un comunicat al institutiei remis Mediafax.

Un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri nationale (din care 22 in retea proprie si 1 in afara retelei) si vorbeste in medie 69 de minute in retea (toate catre mobil) si 12 minute in afara retelei (din care 10 catre mobil si 2 catre fix). Utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 330 MB trafic de internet, trimite 213 SMS-uri nationale (din care 201 in retea proprie si 12 in afara retelei) si vorbeste in medie 623 minute in retea (din care 621 catre mobil si 3 catre fix) si 111 de minute in afara retelei (din care 90 catre mobil si 21 catre fix).

Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste lunar 51 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei. "Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicatii electronice din Romania in primul semestru din 2014, au fost introduse in Veritel.ro pentru a usura configurarea ofertei cautate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite", se mai spune in comunicat.

Aplicatia www.veritel.ro permite utilizatorilor sa identidice cele mai avantajoase oferte de telefonie si internet fix si mobil. Astfel, dupa ce aleg categoria de servicii, utilizatorii introduc estimarile de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare in ordinea crescatoare a pretului. "In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii", se mai spune in comunicat.

Dezvoltat cu fonduri europene, www.weritel.ro este un instrument independent si necomercial dezvoltat de ANCOM pentru utilizatorii de servicii telecom din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri