Cum afli daca furnizorul tau de hosting iti ofera cele mai bune servicii? Cei mai multi proprietari de site-uri nu stiu cum sa verifice daca au un hosting bun pentru site-ul lor, lucru normal, de altfel, pentru ca nu putem fi specialisti in toate domeniile! Venim in ajutorul vostru cu principalele semne care iti indica faptul ca ar trebui sa schimbi furnizorul de hosting.

1. Site-ul tau este indisponibil destul de des sau ai mai mult de 1% downtime
Este aproape imposibil pentru furnizorul de hosting sa iti garanteze ca site-ul tau va fi disponibil 100% din timp. Serverele necesita lucrari periodice de intretinere dar, cu toate acestea, firmele de gazduire ar trebui sa iti ofere un uptime garantat intre 99,5 si 99,9 % si sa te anunte in avans cand au loc upgrade-uri ale serverelor. Desigur, upgrade-ul serverelor trebuie facut la o ora la care utilizatorii nu sunt online (tarziu in noapte sau dimineata devreme), pentru ca indisponibilitatea unui site se poate traduce in pierderi financiare.
Pentru a verifica procentajul de uptime al site-ului tau si pentru a fi anuntat ori de cate ori site-ul tau este indisponibil, poti utiliza serviciul online gratuit Site Uptime.
De asemenea, atunci cand site-ul tau este indisponibil o perioada mai lunga de timp (minim 1 ora), vei primi, cel mai probabil, un mesaj de atentionare in contul Google Webmaster Tools al site-ului tau.

2. Partajezi serverul cu prea multe alte site-uri
Serverele shared sunt de departe cele mai comune si, cu cat exista mai multi clienti, cu atat mai mult site-ul tau va fi afectat. Viteza de incarcare lenta a unui site este adesea cauzata de supra-sharing.

3. Securitate compromisa
Daca serverul nu este bine securizat si un hacker acceseaza tot serverul, atunci va putea accesa si orice domeniu gazduit pe el.
Pentru a verifica cu cine imparti serverul, poti utiliza serviciul online gratuit YouGetSignal.com.
Pentru a verifica daca serverul este compromis, poti urma pasii de mai jos:
-> verifica-ti site-ul de pe un calculator cu un antivirus instalat;
-> verifica in contul Google Webmaster Tools al site-ului tau rubrica „Probleme de securitate”;
-> vezi cum apare pagina site-ului tau in memoria cache a motorului de cautare Google. Pentru asta, cauta pe Google.ro : cache:numesite.ro, da click pe „Versiune numai text / Text-only version” si compara informatia de acolo cu informatia pe care o vezi in browser. Daca apar texte sau linkuri care nu au legatura cu site-ul tau, este posibil sa fie vorba despre o injectie de cod malitios.

4. Nu poti comunica 24/7
Atunci cand te confrunti cu o problema urgenta, lipsa de raspuns a furnizorului de hosting, poate fi tradusa, pentru un site web cu trafic mare, in pierderi financiare foarte mari. Furnizorul de hosting trebuie sa iti ofere suport prin telefon sau email 24/7.
O gazduire web buna poate imbunatati veniturile afacerii tale online, poate asigura satisfactia clientilor si propria multumire. Recomandarea noastra: Webhosting4.net - un furnizor de hosting care iti ofera securitate maxima, back-up zilnic, suport 24/7 si un UpTime garantat de 99.95%. Intra pe site-ul lor, https://www.webhosting4.net, pentru a afla mai multe detalii.
Speram ca aceste sfaturi sa iti fie de ajutor. Da mai departe daca ti s-a parut un articol util.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri