In Romania se afla in prezent peste 3 milioane de PC-uri mai vechi de 4-5 ani. Astfel, in ultimii ani au aparut numeroase aspecte s-au schimbat in industria computingului, care au facut ca vechile calculatoare sa nu mai corespunda din punct de vedere al performantei cu cerintele actuale.

„Avem asteptari mari de la tehnologie, iar computerele mai vechi pur si simplu nu tin pasul cu cele noi. In momentul de fata un utilizator de PC va plati, in medie, cu 800 de lei mai putin acum, comparativ cu 5 ani in urma”, arata datele Intel Romania, unul dintre cei mai mari producatori de microchip-uri la nivel global.

La nivel mondial, peste 600 de milioane de computere sunt mai vechi de 4-5 ani, majoritatea fiind PC-uri desktop. Utilizatorii se plang de sistemele lor invechite in lume invocand mai ales faptul ca ca PC-ul este depasit tehnologic, se blocheaza atunci cand ruleaza mai multe aplicatii, porneste prea greu sau, in general, este prea lent pentru nevoile lor.

“Strategia noastra este sa reinventam desktopul, cu accent pe segmentele de crestere evidenta, precum gaming-ul. Vom continua sa inovam in domeniul desktop PC-ului, ca sa permitem noi dimensiuni in designuri mai mici, mai compacte, care sa raspunda nevoilor actuale ale consumatorilor”, a declarat Bogdan Georgescu, channel account manager in cadrul Intel Romania.

Intel demareaza programul „Curatenia de Primavara”

Tocmai in acest sens, Intel Romania, in parteneriat cu mai multi retaileri si integratori de pe plan local, au demarat programul „Curatenia de Primavara”, prin intermediul careia isi cei implicati isi propun inlocuirea vechilor sisteme de calcul cu unele noi, adaptate cerintelor din piata.
eMAG, Altex, Maguay sau LikeIT sunt doar cativa dintre retaileri care participa la aceasta campanie.

Citeste si cum poti sa iti faci PC-ul vechi de cinci sa functioneze ca unul de ultima generatie

Scurt istoric despre tehnologia PC-urilor in ultimii cinci ani

• PC-urile actuale sunt in medie de trei ori mai rapide decat cele de acum patru ani.
• Utilizatorii pot edita si partaja fisiere video HD de 2 ore in aproape 2 minute pe PC-urile actuale. Acum patru ani dura mai mult de o ora.
• Astazi, PC-urile pornesc in doar cateva secunde. Un PC vechi de patru ani face asta in mai mult de un minut.
• Pe PC-urile care au iesiri USB 3.0 pot fi transferate 500 de fotografii in 23 de secunde. Pe PC-urile vechi care folosesc USB 2.0 dureaza mai bine de un minut.

Spuneti “adio” PC-ului greu si voluminos

• PC-urile actuale sunt mai usoare cu pana la un kilogram fata de cele de acum patru ani.
• Utilizatorii economisesc mai mult spatiu cu PC-urile de azi, care sunt mai ergonomice fata de cele vechi de patru ani.
• Consumul redus al procesoarelor din noua generatie nu inseamna numai economie de energie, ci si posibilitatea de a lucra la temperaturi mai scazute decat in cazul procesoarelor de generatie anterioara;

Noi experiente de computing
• PC-urile de azi sunt mult mai usor de folosit, oferind capabilitati si performante crescute pentru experiente noi de computing.
• Rezolutii mai bune pentru video-foto, cu ajutorul unor tehnologii precum Quick Sync Video, Clear Video HD sau WiDi.
• Browsing pe Internet mai rapid si experiente noi in social media pentru a discuta cu prietenii si familia.
• Consum redus de energie, de pana la 20% fata de un PC vechi de acum patru ani.
• Viteze de procesare de pana la 30%, ceea ce face ca sarcinile zilnice sa fie indeplinite mai rapid.

Intel este in momentul de fata cel mai mare producator de procesoare la nivel global, pe o piata in care concureza direct cu grupul american Advanced Micro Devices, cunoscut sub numele de AMD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri