Compania HP a inregistrat in 2005 cea mai mare cota de piata la nivel mondial pentru software-ul de gestiune a sistemelor distribuite, conform unui recent studiu de piata realizat de IDC.

Studiul evidentiaza faptul ca HP domina aceasta piata pentru al treilea an consecutiv, cu o cota de 14,5 %.

Un alt studiu IDC arata ca HP este lider mondial in 2005 pentru cota de piata si venitul obtinut din vanzarea licentelor de software distribuit de gestiune a performantelor si disponibilitatii. HP conduce la aceasta categorie pentru al patrulea an consecutiv, atingand o cota de piata de 21,3 %- mai mult decat dublul cotelor urmatorilor doi competitori. Cu o crestere de 9,5 % a venitului provenit din vanzarea licentelor de software depaseste venitul total anual cu o crestere de 7,9 %pe segmentul de piata aferent.

"Suprematia continua pe piata si cresterea semnificativa a ratei venitului anual pentru aceste categorii esentiale de software de gestiune demonstreaza faptul ca strategia noastra de a oferi cel mai puternic portofoliu de software de gestiune din industrie isi plateste dividendele", afirma Deborah Traub, vicepresedinte OpenView Products, HP.

Clientii continua sa apeleze la HP OpenView pentru reducerea costurilor IT, pentru a accelera implementarea de noi servicii si pentru a putea transforma IT-ul intr-o afacere", a spus Deborah Traub.

IDC defineste categoriile de piata ca fiind "acele componente ale software-ului de gestiune a sistemului utilizate pentru administrarea sistemelor si aplicatiilor in cazul sistemelor de operare distribuite, in special pentru UNIX, Linux si Windows.

Cercetarea de piata intreprinsa de IDC pentru segmentul de software include produsele si solutiile OpenView.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginilor. in ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 88,9 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri