Internetul va schimba complet modul de viata al omenirii si va face totul mult mai simplu, iar de acest lucru nu ne despart decat cinci ani, cel putin asta sustin vocile din industrie care prevad un viitor al interconectarii si al obiectelor inteligente menite sa ne usureze activitatea.

“Inca de la inceputurile telecomunicatiilor, in secolul 19, am legat oameni de pe toata suprafata Pamantului prin tehnologie. Cu evolutia Internetului s-a schimbat modul de viata. Internetul a devenit o necesitate, mai ales in randul tinerilor. De aceea, conectivitatea este importanta pentru clienti si va fi si mai vitala in anii care vor urma. Ne concentram acum pe imbunatatirea experientei 4G. Experienta 5G, insa, va avea alt scop: va ajuta la cresterea numarului de obiecte interconetctate. Cred ca intelegand ce vrem de la viitor ne va ajuta si pe noi ca operatori sa dezvoltam cele mai bune retele 5G”, a declarat Stephane Richard, CEO al Orange.

Potrivit acestuia, Internet of Things (IoT) si tehnologia 5G va interconecta intre 30 si 50 de miliarde in urmatorii cinci ani, marcand astfel o evolutie spectaculoasa a industriei de profil.

“4G a crescut spectaculos si este un succes peste tot in lume. 5G trebuie sa fie lansat la un timp perfect pentru a intelege perfect ce va insemna revolutia Internet of Things. Experienta utilizatorilor se va schimba complet in era 5G – va exista Internet de mare viteza in avioane, pe stadioane, in spatii foarte aglomerate, iar infrastructura va permite unui numar urias de utilizatori sa acceseze aceste servicii fara probleme”, a mai spus CEO-ul Orange.

Orange: 5G va reduce consumul de energie si va eficientiza costul si va face ca inca 2 MLD. de oameni sa fie mai aproape de Internet. 5G ne va schimba vietile

Mai mult decat atat, subliniaza Stefphane Richard, 5G va aduce o schimbare in ceea ce priveste consumul de energie si cost si va putea ajunge si la cele doua miliarde de oameni care inca nu au acces la Internet, mai ales in Africa, continent care s-a dezvoltat extrem de puternic in ultimii ani.

“5G va oferi si mai multa flexibilitate. 5G ne va schimba vietile. Practic viitoarea tehnologie va permite retelelor sa fie mai bune. Omniprezenta internetului 5G va permite sa aduca populatiei o experienta mult mai umana. (…) Totul va fi mai simplu. Masinile autonome vor comunica intre ele, vor interactiona cu parcarile si se vor asigura ca statiile de incarcare vor fi libere. 5G ne va ajuta sa avem o lume mai verde, iar infrastructura 5G va fi dezvoltata in asa fel incat sa consume cat mai putina energie”, a mai spus CEO-ul Orange in cadrul unei conferinte desfasurate in Barcelona, la targul dedicat mobilitatii – Mobile World Congress 2015.

Sursa foto: orange.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri