Speranta de viata a oamenilor ar putea creste considerabil, nu doar depasind un veac, ci chiar cateva sute de ani, spune unul dintre sefii Google Ventures, fondul de investitii al gigantului IT.

"Daca ma intrebati acum: este posibil sa traim 500 de ani? Raspunsul este da", a declarat Bill Maris, presedinte si managing partner al Google Ventures, pentru Bloomberg, citat de Fortune.com.

Afirmatia vine in contextul in care Google Ventures planuieste investitii totale de 425 de milioane de dolari in 2015, din care o parte importanta va fi directionata catre companiile din domeniul medical. "Avem instrumentele stiintifice care sa ne permita sa realizam tot ce indraznim sa ne imaginam. Sper sa traiesc destul de mult", a mai spus Bill Maris.

"In urma cu 20 de ani, fara genomica (n.r. -totalitatea informatiilor ereditare ale unui organism si codul sau ADN), tratam cancerul doar cu otravuri. Asta e diferit fata de tehnologia de inginerie inversa pe care o folosim acum prin celulele stem. Acum poti investi in mod legitim intr-o companie care ar putea vindeca cancerul. In 20 de ani, chimioterapia va fi atat de primitiva incat va fi ca folosirea unui telegraf" - Bill Maris, presedinte Google Ventures

Speranta de viata la nivel global este in continua crestere, insa difera in functie de zone. Astfel, daca in tari precum Japonia, Australia, Israel, Canada sau Spania, ea trece de 80 de ani, in cea mai mare parte a Africii este de 50-60 de ani. Speranta de viata este mai mare in America de Nord decat in America de Sud, in Europa de Vest fata de Europa de Est si in Africa de Nord fata de restul continentului. Printre tarile cu cea mai mica speranta de viata, respectiv sub 50 de ani, se numara Somalia, Sierra Leone si Republica Democrata Congo, arata WorldLifeExpectancy.com. in 2012, speranta medie de viata la nivel global era de 70 de ani.

In Romania, speranta de viata la nastere este de 71,24 ani la barbati si 78,28 de ani la femei, la nivelul anului 2013. Astfel, se observa o crestere cu circa un an fata de 2012, ritmul de crestere a sperantei de viata fiind mai accelerat fata de anii precedenti.

Fondul de investitii Google Ventures si-a crescut investitiile alocate domeniului medical, de la 9% in 2013 la 36% in 2014. Al doilea domeniu in care sunt alocate investitii masive este mobile - 27%, urmat de intreprinderi si date - 24%, consumatori - 8% si comert - 5%. In schimb, compania si-a redus investitiile in startupurile IT. Zona a primit doar 8% din investitiile totale in 2014, comparativ cu 66% cat au primit in 2013, cand Google a "pariat" 258 de milioane de dolari pe aplicatia de transport Uber.

Sursa foto: Barbat batran/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri