Piata calculatoarelor personale se va contracta cu 4,9% in acest an, peste estimarile anterioare, valoarea vanzarilor de desktopuri si laptopuri urmand sa scada la 175 de miliarde de dolari in 2019 fata de 201 miliarde de dolari in 2014, potrivit firmei de cercetare IDC.

"Valoarea pietei de calculatoare personale va cobori cu 6,9% in 2015 si va continua sa inregistreze scaderi minore in urmatorii ani, pana la 175 de miliarde de dolari pana in 2019", se arata intr-un raport al IDC. Livrarile de calculatoare personale vor cobori la 293,1 milioane de unitati in acest an comparativ cu 308,1 milioane de unitati in 2014, pe fondul aprecierii dolarului si in contextul in care utilizatorii asteapta lansarea unor noi produse, noteaza Mediafax.

IDC a estimat anterior ca piata de calculatoare va scadea in 2015 cu 3,3%. Scaderea vanzarilor de calculatoare va continua si in urmatorii ani, ajungand la 291,4 milioane de unitati in 2019. Reorientarea utilizatorilor catre dispozitivele portabile este mai evidenta pe pietele emergente, declinul din acest an urmand sa se situeze la 4,7%, intrucat consumatorii trebuie sa aleaga intre un smartphone si un calculator, potrivit lui Loren Loverde, analist la IDC.

"De obicei, acestia aleg smartphone-ul", a declarat Loren Loverde intr-un interviu pentru Bloomberg. Vanzarile de desktopuri la nivel mondial vor scadea de la 133,8 milioane de unitati in 2014 la 125,5 milioane de unitati in acest an, in timp ce livrarile de laptopuri vor cobori de la 174,3 milioane de unitati anul trecut la 167,5 milioane de unitati in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri