In ultima vreme, atacurile informatice s-au intensificat la nivel global. Citim frecvent despre atacuri cibernetice, conturi sparte de hackeri sau furturi de baze de date. Intr-o perioada in care ostilitatea si frauda electronica se accentueaza sunt necesare masuri suplimentare de siguranta, iar raspunsul sta intr-un serviciu de hosting bun.

Site-urile cele mai vulnerabile in fata problemelor de securitate sunt cele gazduite pe shared hosting pentru ca impart serverul cu alte site-uri, deci automat si resursele serverului cum ar fi IP, CPU sau RAM.

Un caz des intalnit este ca mai multe conturi de hosting de pe un server sa imparta acelasi IP, iar unul din conturi risca sa fie compromis si sa trimita email-uri catalogate ca SPAM. IP-ul respectiv apare atunci in listele anti-spam, astfel afectand livrarea mesajelor trimise si de pe celelalte conturi care n-au intreprins aceasta activitate ilegala.

In acest sens, este bine sa cauti un serviciu de hosting care ofera IP-uri dedicate, asa ai garantia ca email-urile tale ajung la destinatie. Un IP dedicat ajuta si la partea de SEO, imbunatatind vizibilitatea site-ului in motoarele de cautare. Totodata, un serviciu bun de hosting ofera protectie inline printr-un firewall cu IPS integrat, precum si posibilitatea de recuperare rapida a datelor in caz de pierdere sau corupere a acestora.

Esentiala este si alegerea platformei software pe care este realizat site-ul. O platforma gratuita, ca Wordpress sau Joomla, este predispusa breselor de securitate, mai ales daca webmasterul instaleaza in platforma pluginuri care nu sunt testate in privinta vulnerabilitatilor. In cele mai multe cazuri chiar hackerii pun la dispozitie pe internet astfel de pluginuri care par atractive pentru neinitiati, dar care de fapt deschid o bresa directa de securitate in site.

Din randul celor mai seriosi furnizori de hosting pe piata din Romania se numara xServers. Cu o experienta de peste 10 ani pe piata serviciilor de gazduire web, xServers a dezvoltat o cultura organizationala bazata pe calitatea serviciilor si acorda o reala atentie problemelor de securitate din noua era a comunicatiilor.

La inceputul lunii martie, xServers a lansat o noua platforma web cu o interfata user friendly si functionalitati imbunatatite. Pentru a face fata noilor provocari in materie de hosting toate serviciile xServers vin cu ceva nou, de la perfectionarea serviciilor existente, la oferte avantajoase pentru pachetele de Cloud Hosting, cu garantari reale ale resurselor.

Pentru performanta si securitate crescuta la toate abonamentele de hosting, xServers a dezvoltat serviciul de back-up profesional si a implementat sistemul de firewall cu protectie DDOS si IPS integrat. Sistemul IPS contine o baza de date cu semnaturi ale atacurilor web ce sunt actualizate constant.

Noile servere shared hosting au instalat sistemul de operare CloudLinux, ce izoleaza conturile de hosting si garanteaza resursele RAM si CPU, precum si update de kernel fara restart, asigurandu-se astfel protectia conturilor de hosting si aplicarea rapida, fara downtime, ale ultimelor update-uri de securitate. Toate acestea impreuna cu echipa tehnica certificata, ce ofera suport si mentenanta 24/7, fac din serviciile xServers unele dintre cele mai sigure de pe piata.

Printre noile servicii xServers se numara: Serviciul VPN acces, back-up profesional pentru toate serviciile oferite folosind R1Soft, firewall cu IPS hardware integrat pentru toate serviciile si interfata grafica de administrare a regulilor firewall, servicii de Cloud web hosting prin VPS. Pe langa acestea poti beneficia si de server dedicat de storage.

Detalii despre xServers si serviciile lor gasiti aici - www.xservers.ro.

Orice tip de hosting folosesti, este important sa te informezi privind metodele de securitate, pentru a-ti asigura datele si resursele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri