Upgrade-ul la sistemul de operare Windows 10, dezvoltat de catre Microsoft, va putea fi instalat gratuit inclusiv de catre utilizatorii de licente piratate, potrivit unui anunt al companiei, dat publicitatii de catre presa internationala.

Microsoft a anuntat astfel ca va oferi posibilitatea de upgrade gratuit la viitorul sistem de operare Windows 10, care va fi lansat publicului larg in toamna acestui an, catre toti utilizatorii de PC-uri, indiferent ca folosesc o versiune licentiata sau una fara licenta, piratata.

Decizia Microsoft, cel mai mare producator de solutii software la nivel global, vine dupa ce ultimele doua versiuni de sisteme de operare lansate - Windows 8 si Windows 8.1 - nu s-au bucurat intocmai de succesul asteptat, iar acest lucru ar putea impulsiona utilizatorii sa opteze pentru un sistem de operare nou si modificat, care promite sa "spele" esecul celor doua versiuni lansate anterior.

Potrivit informatiilor Microsoft, pe piata din China, una dintre cele mai mari la nivel global, 75% din totalul sistemelor de operare de pe PC-uri ruleaza o versiune piratata, o pondere uriasa daca ne gandim la numarul de utilizatori din aceasta tara.

Desi va permite totusi upgrade gratuit, atat pentru utilizatorii de sisteme de operare cu licenta, cat si pentru cei fara, Windows 10 va fi gratuit pentru numai un an de la activare, pentru utilizarea ulterioara a acestuia fiind necesara cumpararea acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri