Cisco Systems, cel mai mare producator mondial de retele tehnologice folosite la transmiterea de date pe Internet, a anuntat ca va achizitiona compania specializata Arroyo Video Solution, care produce software folosit in serviciile de tip video-on-demand. Valoarea tranzactiei se ridica la 92 milioane de dolari potrivit Financial Times, Cisco intarindu-se astfel pozitia pe o piata a formatelor video digitale aflata intr-o continua crestere.

Tehnologia Arroyo va permite clientilor Cisco sa cumpere si sa vizioneze anumite programe de televiziune, la cerere, in orice moment al zilei, plata pentru vizionare urmand sa se faca pentru fiecare program vizionat. Utilizatorii pot selecta si viziona continutul video printr-o retea care face parte dintr-un sistem de televiziune interactiva, tehnologia Arroyo prezentand avantajul posibilitatii de stocare a formatelor video pe oricare dintre serverele aflate in retea.

Acest tip de serviciu, denumit video-on-demand (emisiuni video la cerere) este foarte raspandit in SUA, ajungandu-se la cateva milioane de abonati impreuna cu sistemul pay-per-view. Preluarea Arroyo este doar ultima dintre mutarile Cisco care a observat potentialul acestei nise si incearca sa se dezvolte in directia oferirii de formate video digitale. Cisco a platit anul trecut 6,9 miliarde de dolari pentru Scientific Atlanta, un producator de unitati de receptare a formatelor video, investind de asemenea si in achizitionarea unui producator de DVD-uri si in magazinele online de formate video CinemaNow si MovieBeam.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri