Google si Android au decis sa faca un mare pas in fata in aceasta saptamana prin oferirea posibilitatii utilizatorilor de a avea acces la aplicatiile sistemului de operare atat pe Apple Mac cat si pe Microsoft Windows, dar si Linux. Si totul functioneaza cu ajutorul Google Chrome.

Pentru acest lucru, utilizatorul nu trebuie sa faca altceva decat sa descarce aplicatia ARC Welder pentru Google Chrome si sa obtina aplicatii din magazinul virtual Google Play. Exista insa si cateva limitari: nu se pot descarca mai multe aplicatii in acelasi timp si trebuie sa selectezi de la bun inceput ce tip de layout sa aiba - daca sa fie tip portret sau peisaj.

Primele teste arata ca aplicatiile Android instalate pe sistemele de operare tip desktop functioneaza foarte bine. Sunt insa ceva exceptii, asa cum este cazul Gmail si Chorme pentru Android, care au ceva erori, dar asta deoarece softul pentru descarcare nu le suporta. Chiar si asa, dezvoltatorii for trebui sa isi optimizeze aplicatiile pentru ARC, insa tocmai pentru ca marea majoritate a serviciilor Google Play sunt deja suportate, acest proces va fi mult mai usor.

Aplicatia ARC are la baza functiile Android 4.4, ceea ce face a aplicatiile mai recente sa fie compatibile fara probleme. Twitter, Facebook Messenger, Flipboard, inclusiv Instagram merg exact ca si pe terminalele mobile cu Android, dar chiar si asa aplicatiile de camera foto sau cele care utilizeaza tastatura inca dau erori.

Jocurile, un alt capitol important, merg bine, la prima vedere. Candy Crush Saga ruleaza fara probleme, dar sunt si titluri mai cunoscute care nu sunt inca 100% compatibile. Noua facilitate, pusa la dispozitie de Google, va oferi posibilitatea atat a dezvoltatorilor, cat si a utilizatorilor sa testeze, chiar din fata calculatorului, cele mai noi titluri lansate, direct prin intermediul browserului web Google Chrome.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri