Grupul informatic american Apple Computer Inc. si-a recunoscut infrangerea in disputa juridica cu rivalul singaporez Creative Technology Ltd., dupa ce a acceptat miercuri seara sa-i plateasca suma de 100 milioane dolari pentru a rezolva amiabil disputa referitoare la drepturile de autor pentru popularul player digital iPod, informeaza Rompres.

Apple a precizat ca este vorba de o solutionare amiabila care pune capat tuturor celor cinci plangeri intre cele doua grupuri. Potrivit termenilor acordului convenit de cele doua parti, Apple va plati firmei Creative suma de 100 milioane dolari iar firma singaporeza se va putea alatura programului "Made for iPod", care permite unei companii sa produca accesorii pentru popularul player iPod. Pana la sfarsitul anului Creative va anunta care sunt accesoriile pe care le va comercializa.

In luna mai a acestui an Creative Technology, firma care produce playere MP3 rivale cu popularele iPod comercializate de Apple, a depus o plangere in justitie prin care acuza Apple ca a incalcat drepturile de autor utilizand "brevetul Zen" detinut de Creative pentru conceperea iPod-ului. Apple a contracarat in luna iunie actionand in instanta Creative tot pentru incalcarea drepturilor de autor.

Comercializate din anul 2001, playerele iPod asigura in prezent 40% din cifra de afaceri a grupului Apple. in perioada aprilie-iunie 2006 Apple a livrat 8,1 milioane playere iPod, in crestere cu 32 de procente comparativ cu perioada similara a lui 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri