Microsoft a generat venituri in crestere cu 6% pana la 21,7 miliarde de dolari in trimestrul trei fiscal, peste estimarile analistilor de pe Wall Street, vanzarile de hardware si servicii cloud acoperind scaderile din business-ul Windows, scrie presa internationala.

Actiunile gigantului american s-au valorizat cu 3,1% dupa anunt, pana la o valoare de 44,70$/actiune. Vanzarile sistemului de operare Windows au scazut cu 19% in trimestru, reflectand scaderea continua a sistemului din urma cu un an. Compania a simtit o oarecare revigorare a acestui segment in perioada urmatoare anuntului privind oprirea suportului pentru Windows XP.

Acest declin a fost insa acoperit de venituri in crestere ale tabletei Surface, software back-end si servicii de cloud precul Office 365. Business-ul de cloud in trimestrul trei s-a dublat, ruland in prezent, anual, circa 6,3 miliarde de dolari. Amazon.com a anuntat joi ca veniturile din cloud ale companiei au crescut de asemenea cu aproape 50%, atingand 1,57 miliarde de dolari pe trimestrul trei, sugerand deci date similare la nivel anual.

Profitul operational al companiei a scazut insa, cu 5%, pana la 6,6 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri