Android „Lollipop”, cea mai noua versiune a sistemului de operare mobil dezvoltat de catre Google, s-a dezvoltat intr-un ritm destul de lent, in prezent aproximativ 10% dintre dispozitivele cu Android utilizate avand cea mai noua versiune de SO.

Conform datelor Google aferente lunii aprilie, Android 5.0 a crescut intr-un ritm considerabil, atat prima versiune, cat si update-ul 5.1 disponibil pentru terminalele Nexus, cele doua versiuni acumuland aproximativ 9,7% din totalul pietei. Android 5.0 ruleaza in momentul de fata pe 9% dintre dispozitive, fata de 5% cat inregistra in luna martie. Totodata, de o crestere sustinuta s-a bucurat si Android 5.1, care a crescut de la 0,4% din piata, la 0,7%. Chiar si asa, ponderile celor doua versiune ale sistemului de operare raman la cote foarte mici, mai ales daca analizam numarul mare de dispozitive care suporta versiunea anterioara, KitKat.

In ciuda faptului ca ponderile Andorid KitKat s-au diminuat cu aproximativ doua puncte procentual, de la 41,4%, la 39,8%, versiunea sistemului de operare ramane cea mai populara printre posesorii de utilizatori cu Android.

Aproape neschimbata ramane totusi statistica in ceea ce priveste Android Jelly Bean. Statisticile legate de versiunile sistemului de operare arata ca acestea totalizeaza circa 40% din toate dispozitivele cu Android, asta desi primul update catre aceasta versiune a fost introdusa pe piata in anul 2011.

In ciuda vechimii, Android 2.3 Gingerbread inca isi pastreaza o cota importanta pe piata terminalelor cu Android. Cu o vechime de 5 ani de zile, Android 2.3 Gingerbread inca ruleaza pe aproximativ 6% dintre device-uri.

Statistica, mai ales in ceea ce priveste Android 5.0, este cu atat mai surprinzatoare cu cat un numar tot mai mare de dispozitive de top beneficiaza de update-ul la cel mai nou sistem de operare din piata. Printre acestea se numara deja Samsung Galaxy S5 si Galaxy S6, modelele HTC One M8 si HTC One M9, precum si modelele dezvoltate de catre Sony si alti mari producatori din piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri