Avioanele si elicopterele au puncte forte cat si puncte slabe. Avioanele sunt rapide si pot cara mult, pe o distanta lunga, in timp ce elicopterele sunt incete, dar nu au nevoie de piste enorme de decolare, fiind de asemenea foarte manevrabile. Nu este de mirare ca NASA urmareste, acum, sa realizeze o drona hibrid intre cele doua.

GL-10 Greased Lightning este o drona cu zece motoare care functioneaza pe baza de baterie, aripile avand o anvergura de 3 metri; aerovehiculul isi poate schimba forma in aer, putand astfel zbura atat vertical cat si orizontal. Luna aceasta, NASA a anuntat ca a reusit pentru prima oara aceasta tranzitie, de la „elicopter” la „avion”.

GL-10 este „ruda” cu V-22 Osprey, VTOL-ul (vertical takeoff & landing – n.r.) dezvoltat in anii `80 de armata SUA. Motoarele se rotesc pentru a propulsa aeronava sus sau jos, ca un elicopter, sau inainte, ca un avion. Hibridul poate zbura peste 2.200 de mile si sa transporte 32 de oameni.

NASA spera ca Gl-10 sa introduca pe piata un design foarte util care sa adreseze o multitudine de probleme – ar putea fi folosit pentru a transporta mici pachete, sa survoleze zone incendiate sau agricole, pentru mapare si altele, spune Bill Fredericks, inginer aerospatial la NASA. Echipa a construit 12 prototipuri din fibra de sticla, acestea aflandu-se acum in teste.

Cum ti se pare drona NASA?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri