Bitdefender SRL, companie de securitate informatica fondata de Florin si Mariuca Talpes, a generat in 2014 afaceri de 276,8 milioane de lei, echivalentul a circa 62 de milioane de euro; din aceasta suma insa, sub 5% a provenit din Romania, peste 95% reprezentand exporturi pe toate continentele.

„Romania prezinta una dintre cele mai dinamice cresteri din toata lumea. Practic pirateria antivirala este inexistenta, aceasta fiind inlocuita de produse gratuite. Am inregistrat deci cresteri mari”, spune Talpes. Cu alte cuvinte, in loc sa se chinuie sa „sparga” un produs antiviral, romanii prefera sa foloseasca unul legal, gratuit, sau sa cumpere o solutie „de familie”, care sa protejeze mai multe device-uri.

Scaderea pirateriei dar si intrarea pe mai multe piete, precum si lansarea de solutii precum BOX, vor contribui la crestere cu 50% a veniturilor.

Compania va angaja de asemenea, pe plan global dar si in Romania, in special oameni de vanzari si de marketing. „In Romania avem toate centrele de cercetare si dezvoltare, la Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. Vom creste anul acesta numarul angajatilor cu 10-20%. In prezent avem 350 de oameni pentru R&D”, spune Talpes. Compania are circa 60 de brevete de inventii.

Citeste maine un interviu pe larg cu Florin Talpes in care el detaliaza strategiile Bitdefender dar si asteptarile pentru solutia BOX si de ce aceasta va deveni extrem de necesara in urmatorii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri