Intel NUC

Intel NUC

Intel NUC (Next Unit Computing) este primul dispozitiv de acest fel lansat pe piata de catre un producator. Cel mai mare avantaj al Intel NUC este faptul ca ofera posibilitatea utilizatorului sa si-l configureze dupa dorinta, optiunea de hard disk/SSD sau de memorie ramanand de cele mai multe ori la latitudinea clientului.

Exista si configuratii oferite de catre Intel si de catre anumiti retaileri din piata care vand un pachet complet Intel NUC, iar preturile sunt, fara indoiala, un important criteriu diferentiator atunci cand alegi un PC de mici dimensiuni. In cazul Intel, cel mai accesibil model porneste undeva de la 700 de lei cu o configuratie de procesor Intel Celeron si ajunge si la peste 2.200 de lei cu o configuratie ceva mai puternica, bazata pe noile procesoare din gama Intel i5 si i7.

Am gasit la evoMAG o oferta variata de produse Intel NUC la preturi foarte bune.

Gigabyte Barbone PC

Gigabyte Barbone PC

Cu solutii similare oferite de cei de la Intel vin si taiwanezii de la Gigabyte, care ofera mai multe versiuni de mini-pc-uri propulsate tot ce procesoare Intel.

Cu un design similar celui oferit de modelele Intel NUC, Gigabyte propune seria Barebone Ultra Compact cu preturi ce pornesc tot de la 700 de lei si ajung pana la 2.900 de lei, fara memorie RAM si nici SSD, dar beneficiaza de procesor i7 si placa grafica integrata Intel Iris Pro Graphics.

Oferte de pret se gasesc la eMAG si evoMAG.

ASUS Vivo PC

ASUS Vivo PC

Miza in zona de PC-uri de mici dimensiuni o ridica si producatorul taiwanez ASUS, care a lansat inca din urma cu ceva timp gama de sisteme VIVO. Chiar daca au un pret ceva mai piperat decat solutiile concurente, ASUS ofera o solutie completa pentru acest tip de PC, clientul nefiind nevoit sa achizitioneze separat anumite componente.

Preturile pentru un astfel de PC pornesc de la circa 2.000 de lei, insa in functie de configuratia de care dispune poate sa urme la si mai mult.

Produsele Asus VivoPC sunt disponibile in oferta Azerty, dar si la CEL.RO.

Lenovo IdeaCentre mini PC si ThinkCentre mini PC

Lenovo IdeaCentre mini PC si ThinkCentre mini PC

Cel mai mare producator de PC-uri la nivel global in cursul anului trecut nu putea lipsi din acest segment, Lenovo avand propria gama de mini-sisteme destinate atat utilizatorilor de acasa cat si la birou.

La CEL.RO, de exemplu, oferta cuprinde mai multe modele de mini-PC-uri Lenovo, cu preturi ce pornesc de la 1.100 de lei pentru un dispozitiv cu procesare Intel Celeron si urma in functie de configuratie.

Apple Mac mini

Apple Mac mini

Pentru fanii Apple si, mai ales ai sistemului de operare Mac OS, exista o optiune care nu este deloc piperata. Desi este cunoscut faptul ca produsele Apple vin cu un pret pe masura, sistemul Mac mini cu procesor Intel Core i5, 4 GB RAM, stocare de 500GB si placa grafica integrata are un pret de 2.400 de lei, o configuratie ceva mai puternica ajungand chiar si la peste 4.500 de lei.