Un nou proiect Kickstarter atrage atentia – un computer portabil ce poate fi folosit pentru multimedia, jocuri retro dar si procese tip Word, ce are pretul de 9$.

Computerul C.H.I.P are un procesor de 1Ghz A13, 512 MB RAM si 4 GB HDD, ruland un sistem de operare Debian. CHIP iti ofera acces la mai multe programe precum GIMP, LibreOffice, media playere, emulatoare si aplicatii de torente.

Device-ul a intrat pe Kickstarter cu scopul de a atrage 50.000 $, insa deja a depasit cu mult aceasta suma, atingand in prezent 624.000 de dolari. Pentru cei 9$, primesti si Bluetooth, WiFi si video output.

Pentru restul, precum adaptor VGA, mai trebuie sa mai dai circa 20 $. Pentru adaptor HDMI, mai trebuie sa dai 24$, tot pe Kickstarter. Daca vrei ceva ultra-portabil, creatorii iti ofera un pachet stil Game Boy, cu tastatura QWERTY, baterie de 3000mAh si un display rezisitv de 4,3 inci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri