Romania are un potential foarte mare in zona de dezvoltare de aplicatii mobile, iar noua lege a investitorilor de tip business angels ajuta la evolutia acestui domeniu, a declarat Cristian Patachia, development and innovation manager la Orange Romania, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

“Avem potential mare in zona de mobile si a inceput sa ne ajute si legislatia. Chiar citeam recent despre legea business angels , acesta fiind un lucru foarte bun pentru ca incurajeaza pe cei care vor sa investeasca”, spune managerul.

Un program al Orange care sustine tinerii care vor sa devina antreprenori este Innovations Labs, un accelerator pentru start-up-uri. Programul a inceput cu o selectie in luna februarie a acestui an si se va termina pe 19 mai, atunci cand aplicantii isi vor prezenta proiectele. Anul acesta Innovation Labs s-a desfasurat in Bucuresti si Cluj-Napoca.

“Prin Innovation Labs vrem sa aducem astfel de idei noi in piata”, explica Patachia.

El mai spune ca inovatia este parte a unui mod de gandire si strategie de business si trebuie sa plece de la identificarea dorintelor clientului.

Cristian Patachia lucreaza de 15 ani in cadrul Orange, iar din 2013 este manager pentru dezvoltare si inovatie. Din aceasta functie coordoneaza o echipa de 15 ingineri, specialist in multimedia, wireless, aplicatii mobile sau business intelligence. O parte dintre acesti specialisti sunt doctori in inginerie. Intre cei in jur de 450 de angajati ai Orange in zona de tehnologie si IT, aproximativ 20 sunt doctori ingineri.

Afla mai multe despre inovatiile Orange la nivel de produse si servicii din emisiunea Wall-Street 360.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri