BenQ anunta pentru Romania o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri dupa prima jumatate a anului 2006. Astfel, compania a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro. Este un rezultat pozitiv pentru noi ce vine sa intareasca pozitia foarte buna ocupata de BenQ in piata din Romania a declarat Michael Borze Managing Director BenQ pentru Europa Centrala si de Est.

Mai mult, Costel Grozav, directorul general al BenQ Romania, a precizat ca in acest moment cifra de afaceri a depasit 10 milioane de euro, ceea ce reprezinta un rezultat pozitiv in conditiile in care piata este in scadere.

Compania ofera pietei locale monitoare LCD, proiectoare, camere foto, accesorii si media, iar de curand calculatoare portabile, Joybook. Dupa primele 6 luni compania se apropia de realizarea cifrei intregului an 2005. Conform estimarilor BenQ a ocupat prima pozitie dupa cota de piata in trimestrul 2 pentru monitoare LCD si pastreaza pozitia de lider pentru piata proiectoarelor multimedia.

BenQ a inregistrat in ultimii ani un ritm de crestere important care plaseaza compania printre cele cu cea mai rapida ascensiune, pastrand astfel coordonatele evolutiei internationale a grupului din care face parte.

Cresterea vine in special din evolutia foarte buna pe zona principalelor linii de business. La monitoare LCD ocupam primul loc in trimestrul 2 al 2006, la proiectoare practic unul din 3 produse vandute are marca BenQ, pastrand asftel locul 1 din 2005 iar la camere foto digitale suntem in topul producatorilor pentru piata locala. La acestea se adauga deschiderea de noi canale de adresare a consumatorilor si adaugarea unei game de produse cu dinamica buna, linia notebook-uri sub brand Joybook a declarat Michael Borze.

Potrivit lui Costel Grozav, directorul general al BenQ Romania, segmentul proiectoarelor reprezinta 15% din cifra de afaceri, in timp ce segmentul monitoarelor ocupa aproximativ 55%.

BenQ analizeaza oportunitatea introducerii de noi game de produse in piata locala, cum ar fi LCD TV. Adaugarea unor linii noi de produse ar insemna marirea ritmului de crestere propus la inceput de an, care era dublarea cifrei de afaceri de 8.2 mil de euro.

BenQ are ca parteneri in Romania companiile Altex, Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado Sistems pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

Grupul BenQ este actual format din 10 companii care opereaza independent folosind resursele comune. Grupul de companii BenQ include AU Optronics Corporation, cel de-al treilea mare producator de afisaje LCD; Darfon Electronics Corporation; Daxon Technology Inc.; Airoha Technology Corporation; Darly Venture Inc; BenQ Guru Software Co., Ltd; Philips BenQ Digital Storage; Cando Corporation si BenQ Mobile. Veniturile din 2004 ale BenQ Group au depasit 10.8 miliarde USD.

Corporatia BenQ este formata din trei grupuri principale de afaceri Computing Products, Digital Media si Mobile Business. Chiar daca toate grupurile acestea de afaceri prezinta o gama larga de produse, fiecare din ele se concentreaza pe furnizarea de solutii orientate spre consumator, in special pe un stil de viata digital. Cifra de afaceri in 2004 a depasit 5,1 miliarde dolari SUA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri