Google Inc. se va concentra mai mult asupra motorului de cautare si advertising pe piata de business, lansand un set de programe web pentru e-mail, programare si comunicare.
Liderul cautarii online a precizat ca a creat o platforma software care sa ruleze activitatile de baza ale unui business. Aceasta mutare a Google reprezinta o provocare pentru rivalul sau Microsoft Corp.

Google va gazdui aplicatiile pentru companii care privesc in primul rand nevoia de a mentine sau instala un software sau PC-uri individuale. Angajatii se pot inregistra in Google Apps prescurtarea pentru 'applications' prin web-browserele lor. Aplicatiile initiale au fost Gmail-ul, mesajele instant ale Google Talk si serviciul web de telefonie, precum si Google Calendar si Google Page Creator pentru paginile web de design.

Provocarea software

Prin oferta 'la pachet' a unui set de solutii software de business, Google raspunde cererilor administratorilor de retele corporate, care prefera sa managerieze un set standard de solutii software, in cadrul unei organizatii. Sue Feldman, analist al companiei de cercetare de marketing IDC, a precizat ca Google Apps pune compania acum in competitie directa cu gigantul Microsoft. Anticipand mutarea Google, cel mai mare producator de software, a raspuns prin lansarea Windows "Live", software-uri web pentru consumatori.

"Daca esti obisnuit sa folosesti Microsoft Outlook, este posibil sa ai nevoie de mai multe aplicatii si vei vrea sa le folosesti, chiar daca esti sau nu conectat la internet.

IBM, Oracle Corp. si SAP AG cauta de asemenea sa-si promoveze software-ul ca si serviciu web, asta pentru a-l face mai usor de folosit si si pentru a reduce din costuri.

Girouard a precizat ca platforma Google Apps nu este conceputa pentru a inlocui nucleul de software al Microsoft. Multe dintre business-uri ruleaza programele Windows si Office alaturi de Google Apps. "Aceasta platforma nu este, sub nici o forma o alternativa a Windows, a completat Girouard. "Nu promovam acest lucru pentru a elimina alte aplicatii, incercam sa introducem noi modalitati prin care oamenii sa-si poata rezolva probleme cu care se confrunta de ani de zile. Si spatiu pentru asta, este suficient, a conchis analistul.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri