Biroul Ixia din Bucuresti este cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare al furnizorului american de solutii de testare a retelelor, cu aproximativ 380 de angajati, a declarat pentru wall-street.ro, Teodor Ceausu, country manager Ixia Romania.

Compania americana are 1.800 de angajati in 23 de tari, iar, dintre acestia, 380 lucreaza in Romania. In urma cu zece ani, Ixia avea mai putin de 40 de angajati la nivel local.

“Am devenit cel mai important centru de cercetare si dezvoltare al Ixia din lume, iar echipele noastre sunt implicate in toate proiectele cheie ale companiei la nivel global”, explica Ceausu.

In afara de Romania, Ixia mai are centre de cercetare si dezvoltare in SUA (patru centre), Canada (un centru) si India (un centru).

Pe de alta parte, Ixia a avut afaceri de 92,7 milioane de lei anul trecut, mai mult cu 4% fata de 2013, in timp ce profitul net a urcat cu 1,2% la 6,1 milioane de lei. Avansul a fost determinat mai ales de faptul ca Ixia a castigat in 2014 peste 200 de clienti la nivel international, centrul din Bucuresti lucrand pentru majoritatea clientilor.

Ixia lucreaza pentru mai bine de 70 de companii din Topul Fortune 100, iar angajatii din Romania dezvolta aplicatii pentru companii precum Cisco, Alcatel-Lucent, Vodafone, Orange, AT&T, Oracle sau Ericsson.

Respecializeaza oamenii pentru a putea lucra pentru proiectele importante din companie

Majoritatea angajatilor dezvolta aplicatii software, insa compania investeste constant in respecializarea lor pentru a putea lucra la proiectele prioritare ale dezvoltatorului. Astfel, anul acesta Ixia Romania va pune accentul pe zona de validare si optimizare a retelelor fizice si virtuale

„Ne vom mari departamentul de IT. Acesta va avea un rol cheie in analiza si optimizarea proceselor companiei de pe intreg lantul decizional. Tocmai de aceea, cautam in piata candidati cu aptitudini tehnice deosebite si cunostinte (sau dorinta de a invata) despre cum functioneaza o companie de IT. Deja am inceput sa recrutam pentru consolidarea departamentului nostru de IT. Ca prim pas, am adaugat in echipa doi specialisti cu experienta”, spune Teodor Ceausu.

Anul trecut compania a recrutat 45 de oameni.

Gasesc greu specialisti cu experienta in mai multe tehnologii

In general, compania are dificultati in a recruta specialisti care au atat experienta cu mai multe tehnologii, cat si cunostinte aprofundate in zona de securitate, management de baze de date si programare in C#.

„Salariatii din industria IT au devenit si se pastreaza printre cei mai bine platiti din economia autohtona. Dar, in acest moment, in piata exista o combinatie intre stabilitate si tendinte de crestere accelerata cu impact in nivelul salariilor. Diversificarea beneficiilor a devenit, credem noi, foarte importanta in oferta unei companii. Am mai spune ca diferenta o face cultura unei companii, mediul de lucru, modul in care compania reuseste sa ofere angajatilor sai oportunitati de dezvoltare”, explica Ceausu.

Angajatii din industria IT au avut in luna martie a acestui an, in medie, un salariu net de 4.254 de lei, conform Institului National de Statistica. In IT sunt printre cele mai mari valori salariale din Romania, medii de castiguri nete mai mari fiind doar in industria de tutun (5.799 de lei), cea de petrol si gaze naturale (4.638 de lei) si cea de asigurari si administrare a pensiilor (4.369 de lei).

In prezent, conducerea nu ia in calcul deschiderea unor centru si in alte orase din Romania.

„Deocamdata, vrem sa ne concentram eforturile pe dezvoltarea competentelor centrului din Bucuresti, pentru ca avem un rol important in lansarea multor produse Ixia la nivel international si ne dorim sa ne crestem acest rol in perioada urmatoare”, afirma seful Ixia Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri