Internetul lucrurilor este tot mai aproape de a deveni realitate, iar principala provocare va fi aceea de a constientiza modul cum Internet of Things (IoT) va ajunge sa fie folosit, facand apel la responsabilitatea sociala a oamenilor.

"Viitorul in IT va fi generat de Internet of Things. Vom vorbim despre o inteligenta colectiva a echipamentelor care va trebui investigata. Cum va influenta IT-ul tehnologia viitorului depinde in cea mai mare masura si de responsabilitatea sociala si de modul cum vom folosi IoT. Trebuie sa ajungem la un punct de interes pentru toti. Noi, oamenii, putem sa creeam calitatea vietii", a declarat Andrei Cepoi, manager vanzari ITC in cadrul Telekom Romania, la evenimentul Inovatia in IT&C, organziata de catre wall-street.ro.

La randul sau, Lucian Andrei, fondator Horizon Research, sustine ca partea de Internet of Everything (IoE) va fi "on top of Everything".

"Mi-a ramas in minte imaginea din Avatar, cand toata lumea era conectata la planeta-mama si isi obtinea informatiile si avea o comunicare cu mediul. Tehnologia tine cont de acest lucru, aduce securitate si inovare", a precizat Lucian Andrei.

Mihai Toma, manager in cadrul SAP, este de parere ca primul impuls este de a analiza ce ti se va intampla. "Pentru IMM-uri sunt solutii oferite prin platforma de Cloud, deci a inceput deja schimbarea", in timp ce Liviu Aresene de la Bitdefender sustine ca s-au facut deja primii pasi in aceasta directie. "Mizam pe zona de Cloud mergem spre solutii destinate inteligentei artificiale. Algoritmii au capacitatea de a invata", a raspuns acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri