Alcatel-Lucent Romania deschide la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara (UPT) un laborator LTE (4G) dedicat studentilor din anii terminali, o investitie de 200.000 de euro.

Deschiderea Laboratorului LTE face parte din strategia Alcatel-Lucent Romania de a contribui la dezvoltarea educatiei tehnice in Timisoara, prin colaborare directa cu mediul academic si transfer de know-how, precum si investitii in hardware si software. Acest proiect este parte a unei colaborari de peste 20 de ani intre Alcatel-Lucent si Universitatile din Timisoara, prin intermediul carora studentilor li se ofera acces la cursuri si tehnologii aliniate tendintelor actuale, conform companiei.

„Prin investitiile pe care le face in educatie si in viitoarea generatie de profesionisti, Alcatel-Lucent isi propune sa sprijine cei mai buni studenti sa se pregateasca, dincolo de teorie, pentru lumea reala. Odata cu deschiderea Laboratorului LTE din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara si avand acces la cele mai noi echipamente si tehnologii, studentilor si profesorilor li se ofera oportunitati de dezvoltare in linie cu cerintele pietei de telecomunicatii”, declara Eugen Serbanescu, Director General Alcatel-Lucent Romania.

„Ne propunem ca in fiecare an, absolventii nostri sa formeze nucleul de profesionisti din Timisoara, iar acest proiect cu Alcatel-Lucent aduce noile tehnologii mai aproape de studentii in anii terminali interesati de o cariera ulterioara in tehnologie”, declara Prof. Marius Otesteanu, Prorector Universitatea “Politehnica” din Timisoara.

Laboratorul LTE din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara a fost conceput ca un spatiu educational ce va fi folosit de catre cei care studiaza principiile de comunicatii mobile cu accent pe principiile generale de functionare a standardului LTE 4G, precum si studentii care urmeaza cursul de Retele Metropolitane LTE.

Laboratorul este dotat cu o platforma LTE completa ce le va oferi studentilor ocazia sa experimenteze toate principiile de functionare reale ale standardului si sa inteleaga aceste principii de functionare.

Colaborarea Alcatel-Lucent cu Universitatea Politehnica din Timisoara are o istorie de peste 20 de ani si a presupus din partea companiei o investitie de peste 1 milion de euro in aceasta perioada. De-a lungul timpului, compania a echipat laboratoare cu tehnica de ultima generatie la momentul respectiv: Centrala Telefonica Digitala Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE. Odata cu evolutia tehnica pe piata de telecomunicatii au evoluat si laboratoarele echipate de Alcatel-Lucent la Universitatea Politehnica din Timisoara, precum si cursurile dezvoltate impreuna cu profesorii pentru studentii facultatilor de profil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri