Doar 5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile de business specifice industriei in care activeaza, o pondere extrem de mica comparat cu gradul de utilizare de peste 60% inregistrat pe plan international, conform unui studiu realizat de IDG Research Services si citat de SAP.

“Romanii sunt foarte in urma in ceea ce priveste aplicatiile de business, si nu numai – vezi si adoptia cloud, de exemplu”, spune Valentin Tomsa, director general SAP Romania. Gradul de utilizare este asteptat sa creasca in perioada imediat urmatoare, insa una dintre problemele cu care se confrunta companiile locale este gradul redus de informare pentru dezvoltarea unei strategii bine definite pe zona de mobilitate la nivelul intregii organizatii.

In ceea ce priveste liniile de business, mai mult de jumatate dintre companiile internationale chestionate de IDG au deja implementate aplicatii mobile dedicate unui departament, fie ca este vorba de servicii financiare, HR sau vanzari. Cu toate acestea, doar 20% dintre companiile analizate au definita o strategie unitara la nivelul intregii organizatii pe zona solutiilor de mobilitate, restul companiilor adoptand doar punctual aplicatii mobile de business. Peste 60% dintre executivi se declara nesiguri de succesul investitiilor mobile sau al modului in care solutiile de mobilitate influenteaza pozitiv desfasurarea afacerilor.

In acest context, SAP a facut o miscare de marketing interesanta, in incercarea de a creste numarul companiilor romanesti care adopta aplicatiile mobile de business proprii – filiala locala a producatorului de solutii software a lansat primul catalog dedicat exclusiv aplicatiilor mobile pentru companii. Mobile Apps Catalog include 41 de aplicatii dezvoltate de SAP – il puteti accesa aici. www.business-mobile.solutions/

“In Romania, doar circa 20 de companii au implementat solutii business de la noi, piata este inca extrem de mica, suntem in urma tarilor din vest si chiar a celor dinr egiune, insa speram ca astfel de initiative sa traga un semnal de alarma si sa duca la cresterea adoptiei. Sunt aplicatii extrem de utile care pot duce la economii substantiale”, mai spune seful SAP Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri