Circa 70% dintre companiile mari din Romania au anuntat o crestere de cel putin 10% a bugetului pentru IT in 2006, arata un raport anual intocmit de CIO Council pentru anul 2007.
Cercetarea estimeaza ca bugetele de afaceri vor creste in continuare, insa cresterea bugetelor alocate sectorului IT va fi mai lenta.

Studiul arata ca directorii de IT (Chief Information Officer - CIO) au bugete mai mari, dar trebuie sa contribuie mai mult la cresterea si eficientizarea afacerilor. Conform raportului, prioritatile CIO pentru anul in curs sunt imbunatatirea proceselor de afaceri - prioritate de varf pentru 62% dintre cei intervievati; atragerea, pastrarea si cresterea relatiilor cu clientii (48%) si cresterea competitivitatii (43%).

Din studiu reiese ca in anul 2006 prioritatile de tehnologie vor fi reprezentate de aplicatiile business inteligence (BI), de managementul proceselor de afaceri (Business Process Management - BMP) si de planificarea resurselor (Enterprise Resource Planing - ERP), dar si managementul relatiilor cu clientii (Customer Relationship Management - CRM, anunta NewsIn.

Pentru 2007 si 2009 trendul de dezvoltare va fi acelasi, insa studiul releva mai multe particularitati, cea mai notabila fiind necesitatea cresterii veniturilor (care este pe locul doi in topul prioritatilor anului 2007).

De asemenea directorii IT mai sunt preocupati si de managementul performantei firmei (Corporate Performance Management - CPM), accelerarea ritmului schimbarilor si scurtarea ciclurilor de productie.

Studiul Agenda CIO Romania se bazeaza pe raspunsurile date de 21 de directori IT al celor mai mari companii din tara care administreaza cumulat in anul 2006 un buget IT de 220 de milioane de euro, iar companiile lor au venituri insumate de 15 miliarde de euro.

CIO Council Romania este asociatia industriala a clientilor IT din sectorul de companii. Membrii asociatiei sunt directori IT de top ai unor companii importante ca British American Tobacco, CEC, ALRO, ING Bank, Banca Nationala a Romaniei, Nestle, Pepsi, Petrom, Posta Romana, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Romtelecom, Selgros, Shell Gas, Tuborg si Vodafone Romania. Obiectivul principal al CIO Council este de a promova si de a proteja interesele corporatiilor in domeniul IT si comunicatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri