Aplicatia "Help SMURD" va fi instalata pe telefoanele voluntarilor SMURD, care vor putea sa intervina imediat daca sunt in zona unde are loc un accident si sa comunice cu medicii pana cand acestia ajung la victima, a spus Raed Arafat, la conferinta Mediafax Talks about Technology for Social Change.

Fondatorul Fundatiei pentru SMURD, Raed Arafat, a declarat ca o noua aplicatie pentru reducerea timpului de interventie in situatii de urgenta, prin implicarea voluntarilor, va fi testata in Bucuresti, Cluj, Sibiu si Targu Mures. Arafat a precizat ca in proiect vor fi implicati, pentru inceput 200 de voluntari, care au deja experienta de lucru pe masinile SMURD si care vor putea sa raspunda unei situatii de urgenta pana soseste ambulanta, daca incidentul semnalat este in apropierea lor.

"In acest fel, va creste numarul persoanelor care pot acorda suport. Acest sistem poate fi folosit si pentru alte situatii de urgenta, nu doar medicale. Poate insemna ajutor pentru orice situatie de urgenta si sa raporteze ce se intampla. Vor fi implicati 200 de voluntari care lucreaza deja pe masini SMURD, din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Targu Mures. Aplicatia «Help SMURD» se instaleaza pe telefoanele voluntarilor si ei pot primi si indicatii de la medicul care se afla in dispecerat. Daca vom avea si defibrilatoare, inseamna ca dam o sansa in plus celui care este in stop cardiac in strada", a spus Raed Arafat, joi, la conferinta "Mediafax Talks about Technology for Social Change", organizata de agentia Mediafax, in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania.

Raed Arafat a precizat ca voluntarul poate anunta cand pleaca si cand ajunge la locul accidentului. "In scurt timp, va putea trimite poza si chiar un scurt video de la fata locului, care va ajuta la recalibrarea interventiei. Daca, spre exemplu, dispeceratul a trimis doua masini si vede ca, de fapt, situatia este mai grava, poate trimite din timp echipamentele necesare, sau, in caz contrar, daca a trimis prea multe ambulante, poate sa le retraga, daca se constata ca nu e cazul. Sistemul va fi de extrema utilitate pentru noi. Acest simplu proiect, care este complex in spatele lui, va aduce cu siguranta o imbunatatire. Odata testat in cele patru oras, poate fi raspandit tot mai mult", a mai spus Raed Arafat.

El a adaugat ca, impreuna cu Fundatia Vodafone Romania, mai lucreaza la doua proiecte importante, care vor fi anuntate in cursul acestui an.

Ravinder Takkar, CEO Vodafone Romania, a declarat, la "Mediafax Talks about Technology for Social Change", ca Fundatia Vodafone Romania, prin programul "Mobile for Good", a sustinut proiecte din toate palierele sociale, dar a lucrat in special pe partea de sanatate.

"Stim ca este un domeniu important in Romania. A fost o munca foarte importanta si sunt foarte mandru de munca pe care fundatia o face. (...) Conectivitatea schimba vieti indiferent de situatie. «Mobile for Good» inseamna sa folosesti tehnologia si sa faci un bine pentru societate. Avem trei ani de cand am inceput si folosim tehnologia de baza pentru a schimba viata persoanelor. Am ajuns la 11 proiecte si am investit 1,7 milioane de euro in ultimii trei ani, pentru a schimba viata a 16.000 de persoane. Literalmente, ajuti oamenii sa se descurce mai bine, sa faca o schimbare in viata lor", a spus Ravinder Takkar, precizand ca programul a inceput in 2011 si este implementat in 28 de tari.

CEO Vodafone Romania a adaugat ca, in acest moment, nu exista un plan de stopare a programului in Romania si a facut apel pentru transmiterea unor idei noi, care ar putea fi dezvoltate si aplicate in cadrul "Mobile for Good".
Directorul Legal and External Affairs Vodafone Romania, Florina Tanase, a spus ca, la trei ani de la lansarea programului "Mobile For Good" in Romania, exista deja 11 proiecte, dintre care cinci cu acoperire nationala si sase regionale, in Brasov, Cluj, Hunedoara, Covasna, Harghita, Alba, Mures, Satu Mare, Iasi, Sibiu si Bucuresti.
"Am ales sa dezvoltam proiecte in toate colturile tarii, avem cel putin un proiect Mobile for Good in fiecare judet, iar cele mai multe proiecte Mobile for Good se desfasoara in Iasi - zece proiecte, Mures - zece proiecte, Cluj - sapte proiecte si Timis - sapte proiecte. Si nu ne oprim aici, in fiecare an lansam runde de finantare specifice si cautam proiecte care folosesc tehnologia pentru a imbunatati viata oamenilor. Anul acesta, in ianuarie, am finalizat runda de finantare in urma careia au fost alese pentru finantare opt noi proiecte. In total, investitia in toate proiectele Mobile For Good, 11 implementate pana acum si cele opt care urmeaza sa fie lansate anul acesta, este de peste 2,2 milioane de euro", a explicat Florina Tanase.

Noi proiecte pentru sanatatea si imbunatatirea calitatii vietii oamenilor sunt prezentate la cea de-a doua editie a conferintei "Mediafax Talks about Technology for Social Change", organizata de agentia de presa Mediafax, in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania. La eveniment sunt prezenti reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale, ai institutiilor publice si private, medici, directori de spitale, reprezentanti ai organizatiilor de pacienti, reprezentanti ai companiilor din Romania.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri