LG Electronics Romania, filiala locala a grupului sud-coreean, specializat in dezvoltarea de electronice si dispozitive inteligente, vrea sa vanda 36.000 de smartphone-uri LG G4, cel mai nou smartphone prezentat la nivel local, ca parte a planului de orientare a business-ului spre terminalele premium care ar urma sa concureze cu gamele Samsung Galaxy S6 si iPhone 6.

"Nu ne mai uitam la piata, pentru ca in prezent suntem focusati pe modelele de varf, in zona premium. Desi avem dispozitive cu preturi ce pornesc de la 65 de euro, concurenta in acest segment este foarte mare, iar piata din Romania este una extrem de fragmentata, a extremelor, astfel ca in momentul de fata opotunitate gasim doar in zona high-end. Ne asteptam ca noul LG G4 sa se vanda de doua ori mai bine decat modelul lansat anul trecut, iar tinta noastra este de a comercializa peste 36.000 de unitati in acest an", a declarat Ion Iosifescu (foto), senior manager in cadrul diviziei Mobile la LG Romania, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

In opinia lui Ion Iosifescu, piata smartphone-urilor la nivel local isi va continua cresterea, astfel ca din totalul numarului de telefoane vandute in Romania, mai mult de 70% va fi reprezentat de comercializarea de telefoane inteligente.

"Ponderea smartphone-urilor in piata va sari de 70% in total si se va apropia de pragul de 3 milioane de unitati vandute. Piata ramane in continuare dominata de catre vanzarile prin operatori, din datele pe care le avem circa 70% din vanzari fiind generate prin acest canal", a punctat managerul LG Electronics.

Potrivit reprezentantul LG Electronics, romanii au devenit din ce in ce mai pretentiosi cand vine vorba de alegerea unui dispozitiv inteligent. " Romanii se educa, astfel ca renunta mai greu la vechiul telefon si fac un nou pas doar atunci cand stiu ca produsul pe care l-au vazut este cu adevarat ce au nevoie. Pentru acest lucru trebuie sa te motiveze ceva, sa ai un beneficiu. In opinia mea existenta unui slot de card, a unei baterii detasabile care va putea fi inlocuita cu usurinta si calitatea dispozitivului vor conta enorm in decizia de cumparare a clientilor", a mai aratat Ion Iosifescu.

Potrivit reprezentantilor LG Romania, noul terminal va veni in doua variante pe piata, una cu carcasa din plastic ceramic si alta din piele, cu preturi ce pornesc de la 2.899 de lei pentru modelul din plastic si de la 3.099 de lei pentru cel din piele.

Pentru noul LG G4 exista deja o concurenta puternica venita din partea Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, a noului HTC One M9 sau a gamei de smartphone-uri iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Mai mult, producatorii chinezi de telefoane isi fac tot mai mult loc in buzunarele romanilor datorita preturilor mici si a performantelor ridicate de care dispun.

Specificatii tehnice LG G4:

• Chipset: Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 808cu X10 LTE
• Ecran: Ecran de 5,5 inch Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538ppi)
• Memorie: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / slot microSD
• Camera: Spate 16MP cu F1.8 Aperture / OIS 2.0 / Fata 8MPcu F2.0 Aperture
• Baterie: 3,000mAh (detasabila)
• Sistem de operare: Android 5.1 Lollipop
• Dimensiuni: 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8mm
• Greutate: 155g
• Retea: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Optiuni de conectare: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
• Altele: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri