Ofiterii de credite

Ofiterii de credite

Ofiterii de credite reprezinta o profesie cu sanse mari sa fie complet automatizata, procentul calculat de NPR fiind de 98,4%. De altfel, automatizarea incepe deja. Spre exemplu, Daric Inc a inlocuit toti ofiterii de credite cu un soft care recunoaste clientii siguri, arata BusinessInsider.com.

Modelele

Modelele

NPR acorda 97,6% sanse disparitiei meserie de model, pentru oameni cel putin, pentru ca se pare ca robotii au mari sanse sa preia acest job, iar fetele frumoase de pe podiumuri sa fie inlocuite cu modele din metal.

Casierii

Casierii

Sa fii casier s-ar putea sa nu mai fie o optiune in 20 de ani. Cel putin cercetarea NPR arata ca si acest domeniu va fi preluat de roboti in urmatorii 20 de ani, cu o probabilitate de peste 97%. Acest lucru se intampla deja in unele magazine. Spre exemplu, Panera Bread a anuntat ca din 2016 nu vor mai exista casieri si chioscuri unde vei putea plati singur.

Bucatarii

Bucatarii

Meseria de bucatar poate fi de asemenea preluata de roboti, iar masini care sa felieze sau sa prepare anumite mancaruri exista deja.

Telemarketing

Telemarketing

Telemarketingul are cele mai mari sanse sa fie complet automatizat in urmatorii 20 de ani, potrivit NPR. Astfel, sansele ca in acest domeniu sa lucreze doar roboti sunt de 99%, in conditiile in care oricum discursul in domeniu este unul rece, robotii au avantajul ca pot lucra non-stop si pot avea acelasi timp de discurs indiferent cati clienti nepoliticosi suna.

Arbitrii

Arbitrii

O alta meserie in care oamenii vor fi inlocuiti de roboti, sau cel putin sansele sunt foarte mari, de peste 98%, este cea de arbitru.

Secretarele

Secretarele

Pozitia de secretara devine din ce in ce mai inutila, in conditiile in care tehnologia poate ajuta orice manager sa se descurce singur cu lucrurile marunte.

Soferii

Soferii

O data cu tehnologiile noi care apar si care permit masinilor sa se conduca singure, meseria de sofer are mari sanse sa dispara in urmatorii 20 de ani.

Cei care lucreaza in achizitii

Cei care lucreaza in achizitii

Sunt 98% sanse ca partea de achizitii din companii sa fie automatizata in urmatorii 20 de ani.

Asamblarea si ajustarea ceasurilor

Asamblarea si ajustarea ceasurilor

In acest domeniu exista 98,5% sanse sa lucreze doar roboti in urmatorii 20 de ani. Printre joburile cu sanse mari ca oamenii sa fie inlocuiti de roboti se numara mai multe job-uri de ansamblare si ambalare din fabrici, dar si cea de functionar postal.