Un numar de 188,6 milioane de americani folosesc in prezent smartphone-urile, arata datele companiei de statistica si cercetare comScore, cu un nivel de penetrare de aproape 80% in piata, ceea ce ofera o perspectiva tot mai clara asupra modului in care populatia din SUA isi utilizeaza dispozitivele inteligente.

Interesant este faptul ca desi Apple este cel mai popular producator de telefoane inteligente de pe teritoriul SUA, sistemul de operare Android inca este cel mai utilizat, cu o pondere de 52,2%, dar in scadere fata de ultimul trimestru, cand sistemul de operare dezvoltat de catre Google detinea cu un punct procentual mai mult.

Pe locul secund in topul celor mai populare platforme se afla iOS al Apple, in crestere cu circa doua puncte procentuale, ca parte a apetitului crescut pentru noua generatie de telefoane iPhone 6 si iPhone 6 Plus care si-au continuat popularitatea mai ales pe teritoriul Statelor Unite.

Locul 3 in topul celor mai populare platforme de telefoane este ocupat de Microsoft si Windows Phone, cu o cota de piata in scadere, de la 3,6% in primul trimestru al anului, la 3% in T1 din 2015.

Apple castiga din nou batalia cu Samsung in SUA

Desi popularitatea sistemului de operare Google atat in SUA dar si la nivel global nu poate fi pusa la indoiala, clasamentul se schimba in momentul in care este analizat topul celor mai mari producatori de dispozitive mobile din lume. Interesant aici este faptul ca o singura companie chinezeasca isi face loc in top 5, asta desi in topul global trei dintre cei mai mari cinci producatori de profil sunt din China.

Conform statisticilor comScore, brandul Apple detine suprematia pe piata din SUA cand vine vorba de telefoane, cu o cota de piata de 43,1%, urmata de Samsung, in scadere, la 28,6% si de LG, in usoara crestere, cu 8,4%.

Topul celor mai mari cinci producatori de telefoane de pe teritoriul SUA este completat de catre Motorola (Lenovo), un brand cu o puternica imagine pe teritoriul Statelor Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri