Azimo, serviciul de transfer international de bani, care se concentreaza pe zona de emigranti, va fi lansat pana la finalul anului si in Romania, a declarat pentru wall-street.ro, Michael Kent, fondatorul si CEO al acestuia.

Azimo este o alternativa mai ieftina pentru serviciile clasice de transfer de bani, precum MoneyGram sau Western Union.

“Atunci cand lansezi un busines, te uiti la care sunt punctele slabe, dureroase intr-o piata si trebuie sa rezolvi acea problema. Problema in acest domeniu era ca serviciile nu erau foarte bune, dar erau foarte scumpe”, afirma Kent.

Un serviciu pentru emigranti

Banii se pot trimite in 200 de tari in 73 de valute, iar serviciul a pus accentul pe imigranti, acestia fiind persoanele care trimit bani cel mai des catre familia de acasa.

De altfel, in 2013, remiterile de bani au totalizat 550 de miliarde de dolari, din care 414 miliarde de dolari au mers in tarile in curs de dezvoltare, implicand aproximativ 232 milioane de imigranti, conform statisticilor Bancii Mondiale, citate de site-ul Azimo.

Romania, a doua tara ca importanta in Europa

In cazul Azimo, tranzactia medie este intre 600-700 de dolari, banii reprezentand adesea jumatate din salariul pe o luna a persoanei care trimite banii.

“Romania este una dintre pietele cheie pentru dezvoltarea noastra pentru ca sunt in jur de 3,2 milioane de romani care lucreaza in afara tarii”, spune Kent.

Datele oficiale al Ministerului Afacerilor Externe arata ca in afara tarii sunt in jur de 3,2 milioane de romani, insa numarul real al acestora este estimat la circa 4 milioane.

Astfel, Romania este a doua piata europeana ca numar de tranzactii spre care se trimit banii, dupa Polonia si in fata Ucrainei. Mai exact, 5% dintre tranzactiile realizate prin Azimo sunt bani trimisi catre Romania. Kent nu a precizat care este volumul total al tranzactiilor intermediate de Azimo.

Alte piete importante sunt Filipine si India, Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Brazilia si Columbia.

Deocamdata, serviciul nu este disponibil si in Romania, el fiind folosit doar de romanii din strainatate. Practic, cei mai multi bani se trimit din tarile in care se afla si cele mai mari comunitati de romani, precum Italia, Spania, Franta si Germania.

Cele mai recente date oficiale despre remiterile de bani sunt despre anul 2013, cand romanii au trimis acasa 4,2 miliarde de euro, mai putin cu 350 de milioane de euro fata de 2012, potrivit Bancii Nationale a Romaniei. Cele mai mari sume au fost trimise din Italia (925 de milioane de euro), Germania (595 mil. euro), SUA (460 mil euro), Spania (393 mil. euro), Elvetia, Franta, Marea Britanie, Ungaria sau Austria.

“Pana la Craciun, Azimo va fi disponibil si pentru romanii din Romania. Pentru ca vedem ca tot mai multi romani isi doresc sa trimita bani si in moneda nationala”.

Mobilitate, social media si bani pentru investitii

Kent a afirmat ca cele mai importante tendinte in domeniul tehnologiei financiare este mobilitatea, social media si capitalul disponibil pentru a investi in astfel de servicii.

“Mobilitatea pentru ca toti vrem sa trimitem bani si prin mobil, tableta. Social media pentru ca acum folosim retele de socializare si ne putem loga pe site-uri precum Facebook pentru a trimite in siguranta bani. Iar capitalul disponibil pentru ca este nevoie de foarte multi pentru a dezvolta astfel de servicii”.

De altfel, Azimo este un serviciu de transfer de bani care se axeaza pe smartphone-uri si social media, in jur de 25% din tranzactii fiind prin Facebook, potrivit unor declaratii ale lui Kent pentru publicatia de tehnologie Techcrunch.com.

Michael Kent a lansat Azimo in Londra in 2012, iar de curand serviciul a primit o finantare de 20 de milioane de dolari condusa de fondul de investitii Frog Capital, compania fiind evaluata astfel la in jur de 100 de milioane de dolari. Banii vor fi folositi pentru dezvoltarea companiei la nivel european, dar si pentru intrarea pe pe piete noi din America de Nord si Asia.

Aceasta este cea de a treia finantare primita de companie, anterior mai primind o investitie de 10 milioane de dolari (in 2014) si una de un milion de dolari (in 2013), conform Crunchbase.

Kent si-a inceput businessul in 2012 cu 200.000 de dolari. El are o experienta vasta in domeniul tehnologiei financiare, in 2005 lansand Small World Financial Services, unul dintre cele mai mari servicii europene de transfer digital de bani.

Sursa foto: Contul de Twitter al lui Michael Kent

Sursa foto: https://twitter.com/unclemikeyk/media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri