Google Inc. intentioneaza ca incepand de miercuri sa permita consumatorilor sa descarce si sa printeze gratis nuvele clasice si multe alte carti, nesupuse legii dreptului de autor, care apartin de domeniul public, informeaza Rompres.

Utilizand serviciul Book Search al Google, surferii web care, de multe ori cauta carti precum 'Infernul' lui Dante sau 'Fabulele' lui Esop, vor avea posibilitatea de a descarca foi PDF ale acestor carti, de a cauta dupa cuvinte cheie sau de a printa aceste carti. Pana acum, serviciul permitea doar citirea online a cartilor nesupuse legii dreptului de autor.

Initiativa pentru descarcare a Google nu include carti aflate sub legea copyright-ului. Pentru acestea, Book Search va afisa doar franturi de text din jurul termenului cautat sau informatii bibliografice esentiale. Chiar si publicarea acestor franturi de text a facut obiectul contestarii din partea unor editori, Google argumentand insa ca cele cateva bucati de text aratate constituia o practica onesta.

Serviciul Book Search al Google este un produs al Proiectului Biblioteca de Carti, care trece in domeniul digital din bibliotecile mari ale lumii cu scopul de a putea fi gasite online. Printre partenerii Google se numara Universitatea Michigan, Harvard, Stanford, Oxford,Universitatea din California si Biblioteca Publica din New York. Google este de asemenea in proces de proba a unui proiect cu Biblioteca Congresului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri