Viitorul este aici si este deja acum. Pasionatii de skateboarding, dar si cei care isi doresc sa fie mai aproape de viitorul transportului individual trebuie sa afle ca producatorul de automobile de lux Lexus a creat dispozitivul care a devenit deja realitate.

Ziua la care ai visat inca din 1989, cand a aparut si filmul Back to the Future II a venit intr-un final. Inginerii companiei japoneze Lexus lucreaza cu mai multi experti tehnologici pentru a crea unul dintre cele mai avansate hoverboard-uri pe care lumea le-a vazut pana acum.

Placa utilizeaza de fapt un sistem de levitatie magnetic, conductorii sai fiind raciti pe baza de nitrogen lichid, ceea ce permite hoverboard-ului Lexus sa ofere o miscare „fara frecare”, lucru care pana acum a fost imposibil.

Hoverboard-ul este cel mai recent proiect al campaniei „Amazing in Motion”, derulata de catre producatorul japonez, o miscare prin care Lexus incearca sa exploateze noi oportunitati pe piata.

Ca si in cazul automobilelor, inginerii de la Lexus au decis sa utilizeze cele mai noi tehnologii de productie, iar in proces au inclus si utilizarea bambusului, ca parte a imbinarii dintre natural si high-tech.

Prototipul va fi testat in urmatoarele zile in Barcelona, iar in prima faza va fi folosi doar pentru teste, nefiind disponibil inca publicului larg spre vanzare.

Anul trecut, compania Arx Pax din California, SUA, a lansat pe Kickstarter o campanie pentru a crea primul hoverboard adevarat.

Tony Hawk, cel mai cunoscut practicant al sportului cu skateboard-ul, a testat o astfel de placa si a laudat experienta pe care a avut-o. Astfel, incepand cu aceasta toamna, Arx Pax spera sa inceapa livrarile acestor dispozitive catre sustinatorii acestui tip de sport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri