Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) a interceptat timp de mai multi ani conversatiile telefonice ale cancelarilor germani Angela Merkel, Gerhard Schröder si Helmut Kohl, dar si ale unora dintre colaboratorii lor, dezvaluie miercuri WikiLeaks, relateaza Reuters in pagina electronica.

Potrivit WikiLeaks, care difuzeaza trei documente prezentate drept inregistrari ale unor conversatii ale cancelarului german Angela Merkel si un altul care prezinta o lista cu numerele vizate de NSA, agentia americana a interceptat 125 de numere de telefon apartinand unor oficiali germani de rang inalt. Printre numerele interceptate figureaza cele ale unor colaboratori apropiati cancelarului german Angela Merkel, in special cel al lui Ronald Pofalla, fostul sau sef de cabinet, scrie Mediafax.

NSA a vizat si membri ai "echipelor fostului cancelar Gerhard Schröder (in functie in perioada 1998-2002) si a predecesorului sau, Helmut Kohl", precizeaza WikiLeaks intr-un comunicat. Cele trei documente difuzate miercuri dateaza din perioada 2009-2011. Angela Merkel evoca in acestea criza financiara din 2009, criza din zona euro din 2011 si relatiile cu Iranul in cursul unei intrevederi cu printul mostenitor al Emiratelor Arabe Unite.

Aceste noi dezvaluiri risca sa afecteze din nou relatiile dintre Berlin si Washington, in contextul in care liderii german si american au incercat recent sa-si aplaneze diferendele pe tema spionajului in urma unor dezvaluiri privind interceptarea de catre NSA a comunicatiilor lui Merkel.

Germania si Statele Unite sunt "aliati inseparabili", a dat asigurari luna trecuta presedintele american Barack Obama, aflat in vizita in Bavaria. Guvernul german inca nu a reactionat pe marginea noilor dezvaluiri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri