Utilizarea iluminarii cu LED aduce eeconomii de pana la 30.000 de euro pe an pentru proprietarii de birouri sau centre comerciale, arata un studiu al Greentek LED Lighting, producator si furnizor de sisteme de iluminat cu LED, companie care a realizat in ultimul an mai multe proiecte de iluminat cu LED ale parcarilor supraterane si subterane pentru cladiri de birouri si centre comerciale.

Greentek LED Lighting a realizat atat iluminarea parcarilor noi, cat si schimbari complete ale corpurilor de iluminat din cladiri existente pentru centre comerciale si cladiri de birouri. In astfel de spatii, iluminatul este folosit pe termen indelungat, in asa fel incat proprietarii pot obtine economii considerabile prin implementarea unui sistem inteligent de iluminat cu LED.

„Fie ca vorbim despre parcari ale centrelor comerciale sau despre parcarile cladirilor de birouri, proprietarii isi doresc doua lucruri in ceea ce priveste sistemul de iluminat: sa ofere vizitatorilor sau angajatilor o parcare sigura, iluminata uniform si sa reduca substantial costurile cu energia electrica”, a declarat Victor Cotrutz (foto mai jos), CEO si fondator Greentek.

„Intr-o astfel de parcare, iluminatul functioneaza 12-14 ore/zi sau chiar 24/24 ore in cazul unei parcari subterane. Spre exemplu, am implementat recent un sistem de iluminat inteligent cu LED in parcarea subterana a mallului Baneasa Shopping City, in urma caruia proprietarul obtine o economie de aproximativ 27.000 euro/an”, a adaugat Victor Cotrutz.

Parcarea subterana a centrului comercial Baneasa Shopping City are aproximativ 20.000 metri patrati si 680 de locuri de parcare.

Tot pe segmentul de retail, Greentek a implementat un sistem de iluminat cu LED in parcarea exterioara a centrului comercial Coresi din Brasov, care include 2.400 de locuri de parcare. In acest caz, fiind un proiect nou, Greentek a proiectat si implementat un sistem de iluminat care cuprinde 450 de corpuri de iluminat LED. Astfel, economia realizata provine atat din folosirea unui sistem de iluminat inteligent cu LED, cat si dintr-un numar redus de corpuri de iluminat.

Cererea pentru sistemele de iluminat cu LED provine tot mai mult si din partea proprietarilor de cladiri de birouri, un astfel de exemplu fiind CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Romania.

CA Immo a decis schimbarea corpurilor de iluminat existente in parcarea subterana a cladirii Europe House, amplasata in Piata Victoriei. Parcarea subterana a proiectului Europe House dispune de 100 de locuri, pentru iluminatul carora Greentek a furnizat 160 de corpuri de iluminat cu cea mai noua generatie de LED.

Greentek LED Lighting, companie cu capital romanesc, a dezvoltat in ultimii ani un pachet unic de cercetare, proiectare si dezvoltare a sistemelor de iluminat cu corpuri LED, pentru urmatoarele segmente: industrial, retail, birouri si public. Greentek realizeaza proiectele si studiile luminotehnice care conduc la alegerea solutiilor de iluminat. Astfel, corpurile de iluminat cu sursa LED, de ultima generatie, sunt produse in Romania, in functie de nevoile foarte specifice ale fiecarui client in parte.

Produsele Greentek sunt fabricate in municipiul Iasi si sunt distribuite pe pietele din Romania, Germania, Franta, Israel si Marea Britanie.

Greentek a incheiat anul trecut cu afaceri de 1,3 milioane de euro, in crestere cu circa 40% si a intrat pe profit, realizant circa 100.000 de euro.

Principalul jucator local pe piata sistemelor de iluminare cu LED este compania Electromagnetica, cu sediul si fabrica in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri