In prima jumatate a acestui an, Orange Romania a inregistrat venituri totale de 453,9 milioane de euro, dintre care 232,8 milioane de euro au fost obtinute in al doilea trimestru. Veniturile au inregistrat o crestere de 6,4% fata de al doilea trimestru al anului 2014 in baza comparabila. La 30 iunie 2015, compania avea 10.205.000 de clienti.

La 30 iunie, 95% din populatia urbana si 67% din populatia totala a tarii aveau acces la serviciile 4G ale Orange.

In trimestrul al doilea, folosirea internetului mobil a continuat sa se intensifice. Traficul de date mobile in retea este cu 112% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii vanzarii de tablete si de smartphone-uri, precum si datorita serviciilor 4G, tot mai atractive pentru clienti. De asemenea, numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in primul semestru al acestui an a crescut de aproape trei ori comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar numarul de tablete 4G vandute de 4,5 ori. Din totalul de telefoane folosite in retea unul din doua este smartphone, procentul acestora in baza fiind cu 8,6% mai mare comparativ cu acelasi semestru al anului trecut. In mai putin de un an de la lansarea serviciilor de internet 4G+, portofoliul de smartphone-uri compatibile 4G+ a ajuns la 10 produse.

Noutati Orange in primul semestru 2015

In al doilea trimestru al acestui an, Orange a continuat sa le aduca noutati clientilor Orange TV: stickul Orange TV, o premiera la nivel de Grup si in Romania, precum si meciurile din editia 2015-2016 a Ligii 1 de fotbal, ce pot fi vizionate la Orange TV fara taxe suplimentare de catre toti utilizatorii serviciului, prin intermediul canalelor Look TV HD si Look TV Plus HD. Orange TV a continuat asadar sa atraga clienti noi, numarand peste 221.000 de abonati la finalul primului semestru, cu 31.000 mai multi fata de 31 martie 2015. Aplicatia Orange TV Go a inregistrat peste 1 300 000 de descarcari sau actualizari pentru smartphone si tableta.

Din ce in ce mai multi clienti descopera si folosesc serviciile digitale pe care Orange le dezvolta si care le asigura un acces instant la informatii, divertisment si diferite operatiuni. In urma lansarii versiunii noi a aplicatiei Contul Meu Orange, gradul de folosire a crescut aproape de 4 ori comparativ cu prima jumatate a anului trecut.

Principalii concurenti ai Orange sunt Vodafone, Telekom Romania, precum si RCS&RDS si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri