Microsoft a anuntat ca Windows 10 este disponibil in 190 de tari, utilizatorii avand acces la noul sistemul de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri si tablete, conform Mediafax.

Noul sistem include aplicatii precum Cortana, Microsoft Edge, Xbox App, dar si noile aplicatii universale Office.

Microsoft sustine ca noul sistem de operare este cel mai sigur Windows de pana acum, acesta fiind livrat ca serviciu si ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovatii si functii de securitate.

Windows 10 va fi disponibil pe o gama larga de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens, peste 2.000 de dispozitive si configuratii fiind deja in proces de testare.

"Astazi intram intr-o noua era Windows. Inca de la inceput, Windows 10 a fost unic - conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste cinci milioane de fani, livrat ca serviciu si oferit ca upgrade gratuit. Suntem foarte incantati sa oferim, impreuna cu partenerii nostri, cel mai bun Windows care a existat vreodata, un sistem de operare care le va permite oamenilor si organizatiilor din intreaga lume sa realizeze lucruri extraordinare", a declarat Terry Myerson, vicepresedinte executiv Windows and devices group Microsoft Corp.

Una dintre cele mai importante facilitati este Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur si care nu solicita o parola. Potrivit producatorului, pastrarea device-ului mereu actualizat este simpla, utilizatorii urmand sa primeasca actualizari gratuite care ii vor ajuta sa beneficieze de cele mai noi functii si optiuni de securitate pe parcursul ciclului de viata al dispozitivului.

Windows 10 are capacitati integrate de recunoastere vocala, tactila sau a instrumentelor de tipul stilourilor.

Alte aplicatii inovatoare ale Windows 10 sunt Cortana (asistentul personal digital care ajuta la gasirea rapida a informatiilor necesare la momentul potrivit), noul browser Microsoft Edge (permite utilizatorilor sa navigheze, sa citeasca si sa marcheze informatiile rapid, precum si sa partajeze informatii pe Internet), Continuum (optimizeaza aplicatiile si experientele intre modurile touch si desktop), in timp ce cu OneDrive, fisierele pot fi partajate si actualizate mai usor pe orice dispozitiv.

Totodata, aplicatia Microsoft Phone Companion le permite telefoanelor iPhone, Android sau Windows sa comunice fara probleme cu dispozitivele Windows 10.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri