Compania finlandeza Nokia a prezentat o camera de filmat sferica destinata realizarii filmelor 3D si jocurilor, care vor putea fi vizionate si utilizate prin intermediul dispozitivelor pentru realitatea virtuala, relateaza Mediafax, care citeaza Reuters.

Camera, prezentata la un eveniment din Los Angeles, poate filma in 360 de grade, cu opt senzori si microfoane, fiind primul produs de acest tip al diviziei de solutii pentru media digitala a Nokia, in cadrul noii strategii de dezvoltare a companiei.

Nokia trece printr-un proces de restructurare, dupa vanzarea diviziei producatoare de telefoane catre Microsoft, anul trecut, urmata de acordul de preluare a Alcatel-Lucent, care va intari operatiunile in domeniul echipamentelor de retele.

"Anticipam ca experientele in realitatea virtuala vor imbunatati radical, in curand, felul in care oamenii comunica si se conecteaza la povesti, divertisment, evenimentele mondiale si unii cu altii", a declarat directorul general al Nokia, Ramzi Haidamus.

In luna mai, GoPro a introdus un sistem similar care foloseste 16 camere si software Google, in timp ce mai multe alte companii din sectorul tehnologiei, precum Facebook si Samsung, au anuntat planuri de intrare pe piata realitatii virtuale.

Nokia intentioneaza sa revina pe piata telefoanelor mobile prin proiectarea si licentierea unor astfel de dispozitive, dupa expirarea restrictiilor incluse in acordul cu Mocrosoft, in acest an.

Compania finlandeza intentioneaza totodata sa vanda divizia de harti HERE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri