Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel global, a lansat in Romania noul sistem de operare Windows 10 in care isi pune mari sperante, fiind, dupa cum reprezentantii companiei il descriu "intrarea intr-o noua era".

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel global, a lansat in Romania noul sistem de operare Windows 10 in care isi pune mari sperante, fiind, dupa cum reprezentantii companiei il descriu "intrarea intr-o noua era".

Microsoft a lansat sistemul de operare simultan pe nu mai putin de 190 de piete. In Romania, asteptarile sunt destul de mari. Potrivit reprezentantilor companiei interesul pentru noul sistem de operare este unul ridicat.

"Entuziasmul pentru Windows 10 in Romania este la un nivel foarte ridicat. Inclusiv retailerii si-au manifestat interesul, astfel ca deja au inceput campanii cu noul sistem de operare. Marele avantaj in Romania este ca upgrade-ul de la o versiune mai veche a sistemului de operare (Windows 7/ Windows 8 / Windows 8.1) se va face raoud datorita conexiunii de mare viteza la Internet. In acest fel descarcarea se va face usor si nu va fi o problema", au dat asigurari reprezentantii Microsoft Romania.

Intrebati de problema pirateriei la nivel local si de faptul ca pe Internet si pe site-urile cunoscute ca promoveaza continut nelicentiat (torrente) licenta Windows 10 este deja disponibila, oficialii Microsoft sustin ca exista un mare risc in aceasta directie.

"Pirateria costa". Cum face fata Microsoft celei mai mari provocari in Romania

Desi pirateria a scazut in Romania in ultimii ani, fie datorita limitarii utilizatorilor la aceste servicii sau a implicarii autoritatilor in stoparea acestor practici ilegale, aceasta ramane o problema majora in randul producatorilor de solutii software.

"Pirateria costa", spune Tudor Galos, responsabil pe marketing in cadrul Microsoft Romania, dar apreciaza ca ponderea acesteia este in scadere. "Cunosc cazuri ale unor persoane care au utilizat versiuni nelicentiate ale sistemului de operare si care au pierdut sute de lei efectuand plati online. Sunt diferite metode de piraterie, dar utilizatorul trebuie sa inteleaga ca orice actiune de acest fel poate avea o consecinta nedorita", a mai punctat acesta.

Segmentul de business, un rol extrem de important

Reprezentantii Microsoft sustin ca segmentul business reprezinta in momentul de fata un potential urias la nivel local, Romania fiind o piata in care ponderea computerelor cu sistemul de operare Windows XP inca este ridicata.

"Avem deja discutii si purtam negocieri cu autoritati publice, companii cu capital de stat, interesate sa utilizeze noua solutie software", a declarat Oana Terteleac, Windows Business Group Lead in cadrul Microsoft.

In ciuda asteptarilor ridicate, reprezentantul Microsoft nu a putut sa ofere wall-street.ro informatii referitoare la ponderea utilizatorilor B2B si nici a celor din segmentul consumer. "Sunt business-uri care cumpara licente pentru utilizarea individuala, dar si utilizatori care achizitioneaza dispozitive cu software profesional", a mai aratat Oana Tertealeac.

Microsoft a anuntat ca Windows 10 este disponibil in 190 de tari, utilizatorii avand acces la noul sistemul de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri si tablete

Noul sistem include aplicatii precum Cortana, Microsoft Edge, Xbox App, dar si noile aplicatii universale Office. Microsoft sustine ca noul sistem de operare este cel mai sigur Windows de pana acum, acesta fiind livrat ca serviciu si ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovatii si functii de securitate.

Windows 10 va fi disponibil pe o gama larga de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens, peste 2.000 de dispozitive si configuratii fiind deja in proces de testare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri