Atunci cand Microsoft a cumparat divizia de mobile a Nokia, a „mostenit” o felie destul de importanta din piata feature phone-urilor. Insa business-ul a continuat sa scada, chiar si dupa achizitie, si Microsoft nu a reusit sa aprinda lumea smartphone-urilor.

Ca rezultat, Huawei tocmai a detronat Microsoft, devenind al treilea cel mai mare producator de terminale mobile din lume, livrand 30,6 milioane de smartphone-uri, cu 50% mai mult decat in trimestrul doi al lui 2014, si detinand o cota de 7% din piata.

Apple se situeaza pe locul doi, cu o cota de 10% din piata in trimestrul doi, in timp ce pe primul loc se afla Samsung, cu o cota de 20,5%. Microsoft a reusit sa comercializeze in trimestrul doi doar 27,8 milioane de telefoane, aproape jumatate fata de cele 50,3 milioane de device-uri livrate in urma cu un an, in aceeasi perioada de timp, scrie Engadget.com.

Compania de cercetare Strategy Analytics subliniaza ca Apple a crescut cu 35% in ultimul an, cu vanzari de 47,5 milioane de telefoane, muscand din cota Samsung, care a scazut cu 7% cota de piata. Desi compania coreeana inca detine pozitia de lider, cu 71,9 milioane de terminale comercializate, multe dintre device-uri sunt ieftine si basic – consumatorii doresc telefoane din ce in ce mai performante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri