Numarul producatorilor de terminale ce ruleaza pe sistemul de operare Android a explodat in ultmii ani, insa in 2015 aceasta evolutie aproape ca s-a oprit. Samsung, desi cel mai mare producator de device-uri Android, nu este nici pe departe singurul – sunt peste 1.300 de branduri, in spatele celor peste 1 miliard de telefoane folosite in intreaga lume.

Statisticile vin din partea OpenSignal, producatorul unei aplicatii care capteaza semnalul mobil al tuturor telefoanelor din lume. Aceasta a descoperit un total de 24.093 device-uri Android diferite, realizate de 1.294 de companii diferite, scrie ZDNet.com.

Este o imagine complet diferita de 2012 – 1.000 de branduri aparute in studiul din acest an NU existau in urma cu trei ani. Acum, exista terminale Android pentru toate bugetele, gusturile, marimile si asa mai departe, terminale care rod din suprematia Samsung si care incearca sa supravietuiasca pe o piata extrem de concurentiala.

Unele branduri mai vizibile, pe langa Samsung, sunt Xiaomi, Oppo, OnePlus, ZTE si Huawei, alaturi de LG, Lenovo, Sony si HTC. Cu toate ca numarul producatorilor a crescut enorm in ultmii ani, se pare ca aceasta crestere s-a domolit – doar 100 de noi branduri Android au aparut acest an.

Ca o comparatie, Apple a lansat pe piata, din 2007 pana in prezent, sub 20 de smartphone-uri, acestea fiind si singurele care ruleaza iOS, in timp ce Android are peste 24.000 de device-uri diferite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri